Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
Prinsessan Sofia går emot – gör inte som Victoria och Silvia
Under galamiddagen på slottet strålade kungligheterna i sina kreationer.
Men Sofia tänkte inte lika som sin svärmor denna gång...
Den 30 januari tog statsminister Ulf Kristersson emot Frankrikes president Emmanuel Macron i Rosenbad.
Presidenten och hustrun Brigitte Macron har bjudits in till Sverige av kung Carl Gustaf och under middagen vankades det stor galamiddag! Kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia strålade i sina kreationer. Men det visar sig att de tänkte annorlunda när det kommer till återbruk – i alla fall denna gång!
Drottning Silvia och Victoria återanvände klänningar
Drottning Silvia valde att bära en kreation vi sett förut – nämligen klänningen hon bar under Nobel 2022. En lila handkrysterad spetsklänning med släp i sidenduchesse, skriver ELLE.
Kronprinsessan Victoria tänkte precis som sin mamma och återanvände även hon en klänning – samma som hon bar under Nobelmiddagen 2016.
Prinsessan Sofia däremot bar en helt ny kreation kvällen till ära. Klänningen är designad av Lars Wallin.
På kungahusets Instagram har vi fått ta del av bilder från kvällen och många kommenterar hur vackra kungligheterna är. En har även uppmärksammat att Sofia inte tänkt lika som drottning Silvia och Victoria när det kommer till återbruk.
”Varför återanvänder Sofia aldrig någon av galaklänningar ! Alltid nytt !!! Sofia borde ta lärdom av svärmor drottningen och sina två svägerskor!!!!”, lyder en kommentar.
”Prinsessan Sofia är så vacker”, hälsar en annan.
”Vilken vacker middag”, skriver en tredje.
Däremot har i sett prinsessan Sofia återanvända klänningar förr. Så sent som under Nobel 2023 bar hon en röd klänning som hon för första gången använde 2017 vid en galamiddag på Kungliga slottet.
Det serverades under galamiddagen
Det serverades svenska klassiska smaker kvällen till ära! Gästerna fick njuta av en fyrarättersmiddag.
• Kalixlöjrom Royal på ansjovis- och syrad grädde med gräslök och brynt smör.
• Torskrygg med ragu på musslor och persilja, terrin på blomkål, broccoli, dill och jalapeño
• Rensadel med enbär och timjan med glaserade rödbetor, bräserad renlägg och pudding på renblod
• Hjortron med punsch, Tahitivanilj, kardemumma
FOTO: TT