LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Hustrun Karins nya ord om äktenskapet med Peter Jihde

07 sep, 2020 
Karin och Peter Jihde
Peter och Karin Jihde har varit äkta makar i 12 år.
De har valt att hålla äktenskapet utanför rampljuset – men i samband med bröllopsdagen väljer Karin att öppna upp sig om kärlekslyckan.
Annons
Allt om Peter JihdeBrand logo
Allt om Peter Jihde

Tv-profilen Peter Jihde, 48, började sin karriär genom att kommentera sport och framför allt fotboll. Han ledde även sändningarna från EM och OS. Efter det gick han över till TV4 för att programleda Idol under åren 2007 till 2010, men slutade för att göra Nyhetsmorgon tillsammans med Tilde de Paula Eby.

Efter så många år på TV4 lämnade Peter Jihde kanalen för att börja på konkurrenten TV3 istället. Där har han nu nyligen gjort serien Leva utan att dö – en serie om diabetes. Serien handlar om hur det är att leva med diabetes typ 1 och att det är en ständig oro för att man ska somna på kvällen och inte vakna igen.

Peter Jihde är ganska hemlig av sig när det kommer till familjen och sin hustrun Karin Jihde, 46. Paret sa ja till varandra under en ceremoni på Gotland 2008 och firade 12 år som gifta i helgen. Kort efter bröllopet fick paret det glädjande beskedet att de väntade tillökning och idag har de två döttrar tillsammans, Alice, 11, och Amanda, 9. Peter har även dottern Mollie, 17, från sitt tidigare äktenskap med Sarah Grapenfelt.

Annons

Hustrun Karins stöd till Peter Jihde

För 8 år sedan diagnostiserades Peter med diabetes typ 1. Då var Karin där för honom och stöttade honom genom den tuffa tiden. Hans diabetes har inneburit att även barnen har fått lära sig vad de ska göra om han får ett blodsockerfall, något som kan leda till att han faller ihop. Lyckligtvis har barnen inte behövt uppleva det, men det har däremot hans hustru tvingats göra.

För Peter Jihde är det vardag att få för lågt blodsocker och kollapsa, som för alla andra personer med diabetes typ 1. I en intervju med Expressen berättar Peter att han vaknat upp i köket ett par gånger tuggandes på en knäckemacka och frågat vad som hände. Då hade Karin gett honom honung, druvsocker, choklad eller mjölk för att få honom att vakna till liv.

Karin Jihdes fina kärlekshyllning

I ett nytt inlägg på Instagram delar hustrun Karin med sig av ett par kärleksfulla familjebilder, med anledning av makarnas bröllopsdag.

”12 år som gifta”, skriver hon i inlägget, följt av ett rött hjärta.

I kommentarsfältet får Karin och Peter väldigt mycket kärlek från följarna, inte minst från Peters dotter Mollie, som skriver att hon älskar dem. Det är många andra som också har gratulerat på bröllopsdagen, bland andra den tidigare kollegan Tilde de Paula Eby.

FOTO: Hans Shimoda/TT, Jessica Gow/TT

Annons