LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lisa Nilsson om sjukdomskampen – ärliga orden om tuffa tiden

02 dec, 2022 
Lisa Nilsson
Lisa Nilsson är en populär artist som de flesta känner igen.
Men livet är inte alltid en dans på rosor.
Nu delar den folkkära sångaren med sig av en tuff sjukdomskamp.
Annons
Sanningen om Albin Lee Maldaus försvinnande i Så mycket bättre: “Sa mest nej”Brand logo
Sanningen om Albin Lee Maldaus försvinnande i Så mycket bättre: “Sa mest nej”

Lisa Nilsson, 52, känner nog de flesta igen. Redan som barn slog hon igenom som artist. Men hennes största och riktiga genombrott var efter att hon släppte sitt album Himlen runt hörnet 1992 som var sitt tredje i ordningen.

Albumet fick ett rejält genomslag och låtarna spelades på radio konstant. Lisa har även flera andra lyckade karriärer på sitt cv, hon har tagit sig ann ett par roller i film, teater och olika shower.

Därför tackade Lisa Nilsson nej till Så mycket bättre

Lisa Nilsson har även varit med i succéprogrammet Så mycket bättre två gånger. 2015 var det premiär för artisten och hon gjorde stor succé i programmet, fem år senare gjorde Lisa comeback. Något som till en början inte var en självklarhet, men eftersom att hennes andra föreställningar blev inställda på grund av pandemin så ångrade hon sig.

– Jag hade inga förväntningar. Nu var det en krassare ingång än första gången. Jag hade förlorat hela mitt års arbetstillfällen och med det all inkomst, och stod plötsligt med en avbruten turné. Det var en totaldramatisk vår och jag blev ödmjuk. Jag insåg att jag jag inte hade råd att tacka nej. Jag var tvungen att få betalt, har hon tidigare sagt till Expressen.

Annons

Artisten fortsatte att berätta om tuffa tiden som hon gick igenom just då och berättade att hon tackade nej då hon först fick frågan. Eftersom hennes mående inte var på topp efter en svårt start på 2020.

– Jag var inte alls sugen på uppmärksamhet och medialiv. Jag kände att jag hade jobbat halvt ihjäl mig och var i sorg. Jag hade förlorat en närstående i mitt crew som dog dramatiskt i början av turnén. Jag var rätt tilltufsad, sa hon.

Lisa Nilsson om sjukdomskampen – tuffa tiden

I podden Halv tre med Lotta Bromé har Lisa Nilsson återigen berättat om tuffa tiden. Då hon även avslöjade att hon själv varit väldigt sjuk i covid-19. Och att hon gått igenom en lång återhämtningsresa för att kunna göra vanliga saker.

– Jag var sjuk länge och hade många problem och läkningsprocessen tog aldrig slut. Det är det jag tycker är så häftigt nu, jag har aldrig varit så glad över att orka saker som jag kan nu, jag kan andas hela vägen i mål och sjunga som jag brukar.

Programledaren Lotta frågade då om hon fick en mer allvarligare covid.

– Jag hade en ganska lång och seglivad variant som ger långa efterverkningar, plus att jag hade andra infektioner och skit så jag hade otur med precis allt.

Artisten fortsatte att berätta att det är häftigt att få en sådan tjottablängare ibland och se vad man faktiskt klarar av.

– Jag går runt med hybris nu och tycker att jag är en enastående överlevare, tacksam, stolt och mallig. Jätteskönt är det, avslutade hon med.

FOTO: Pontus Lundahl/TT

Annons