LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Patrick Ekwall i tårar – dotterns hjärtskärande ord efter hustrun Hannahs död

18 apr, 2022 
Patrick Ekwall i tårar.
Det har gått över ett år sedan Patrick Ekwalls hustru Hannah Ekwall förlorade kampen mot en aggressiv cancer.
I den nya dokumentären Livet efter dig minns Patrick tillbaka till dagen då Hannah gick bort och yngsta dottern Tindras hjärtskärande ord från den dagen.
Annons
5 saker du vill veta om Patrick Ekwalls superkarriär som sportjournalistBrand logo
5 saker du vill veta om Patrick Ekwalls superkarriär som sportjournalist

Måndagen den 18 april har dokumentären Livet efter dig Patrick Ekwall om ett år utan Hannah premiär på tv.

– Klockan 16 den 13 februari tog hon sitt sista andetag, säger Patrick Ekwall under de första minutrarna i dokumentären.

Därefter får vi följa sportjournalisten Patrick Ekwall, 56, och de två döttrarna Wilma Ekwall, 23, och Tindra Ekwall, 8, i deras sorgearbete efter hustrun, mamman och bonusmamman Hannah Ekwalls bortgång i cancer.

Maken Patrick Ekwalls första gripande ord – efter Hannahs bortgång

Det var hösten 2020 som Patrick först berättade att hustrun Hannahs bröstcancer hade spridit sig till levern.

”Tyvärr, ser det inte alls särskilt bra ut. Vi hoppas på mirakel nu”, skrev han då på Instagram.

Annons

Därefter kom den dystra uppdateringen om Hannahs hälsotillstånd. Levervärdena hade försämrats, då cancercellerna hade gjort sig resistenta mot cellgifterna. En lördagen i februari 2021 somnade hon in, endast 39 år gammal.

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in.Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut.Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje.”

Patrick Ekwall i tårar – dotterns hjärtskärande ord efter hustrun Hannahs död

Nu har det gått drygt ett år sedan familjen Ekwall var med om den ofattbara förlusten. I dokumentären Livet efter dig Patrick Ekwall om ett år utan Hannah får vi följa Patricks och döttrarnas tuffa sorg och bearbetning under ett års tid efter Hannahs bortgång.

Annons

I början av dokumentären, som återspeglar den första tiden av sorgearbetet, minns Patrick tillbaka på dagen då Hannah tog hennes sista andetag på sjukhuset. Alla var med henne den dagen.

– Minnena är luddiga. Jag tror att jag var väldigt chockad och ledsen. Jag hade väldigt mycket fokus på att hela tiden göra det som är bäst för Tindra, säger Wilma i dokumentären om den traumatiska händelsen.

Dottern Tindras hjärtskärande ord från den dagen har etsat sig fast hos Patrick.

– Jag minns att Tindra sa ”Det här var den värsta dagen i mitt liv” och ”Jag vill ha en ny mamma”, berättar Patrick.

I slutet av dokumentären, som återspeglar december år 2021, befinner sig Patrick på Marbella med döttrarna. Han säger att sorgen går i vågor, men att det känns läkande att få resa med Wilma och Tindra.

Han funderar över Tindras framtid med den livslånga sorgen efter mamma, men landar i att det går att leva i sorg, så länge man lever. Lever varje dag här och nu!

Livet efter dig Patrick Ekwall om ett år utan Hannah sänds på TV4 Play och TV4 den 18:e april klockan 21:00.

FOTO: TV4

Annons