LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Dolly Parton på paus med maken – dystra sjukdomsbeskedet stoppar helt

16 jul, 2024
Till vänster: Närbild Dolly Parton. Till höger: Äldre bild på Dolly Parton och hennes make Carl Dean.
Den världskända sångerskan Dolly Parton har genom sin långa karriär lyckats hålla sitt privatliv hemligt.
Men nu har uppgifter kommit om att hon tar en paus från sitt turnerande – på grund av sin makes sjukdom.
Annons
Malin Åkerman därför vägrar hon skaffa fler barnBrand logo
Malin Åkerman därför vägrar hon skaffa fler barn

Dolly Parton, 78, från Tenneesse, USA, är en av världens mest kända sångerskor och har en minst sagt lång och framgångsrik karriär bakom sig, med oförglömliga klassiker så som 9 to 5 och Jolene.

På det privata planet har Dolly däremot varit ganska hemlig. I snart 60 har hon varit gift med sin make Carl Dean, 81. De gifte sig när Dolly bara var 20 år gammal, och Dean var 23.

Dean har hållit sig utanför rampljuset och fansen har varken fått veta mycket om honom eller parets relation.

Men nu har uppgifter kommit om att Dolly tagit en paus – på grund av makens sjukdom. Carl Dean ska nämligen ha kämpat med Alzheimers sjukdom i flera år.

Dolly Partons paus efter makens sjukdom

Dean ska ha lidit av högt blodtryck och hjärtproblem sen tidigare, och ska sedan ha fått Alzheimers år 2019 – något som gjort att Dolly spenderar mer tid hemma. Det här rapporterar RadarOnline.com.

– Dolly har länge fokuserat på att turnera, men på grund av hennes mans hälsa har hon valt att ta ett steg tillbaka från scenen för att fokusera på det som är viktigast – familjen. Hon vill vara säker på att njuta av varje minut de har kvar tillsammans, har en källa sagt National Enquirer.

Annons

Dolly Parton har tidigare uttalat sig om att hon och hennes mans återstående tid är värdefull, skriver RadarOnline.com.

– Vi blir äldre nu, och jag vill inte vara borta fyra eller fem veckor åt gången. Något kan hända. Det känns inte rätt om jag var borta och någon behövde mig. Jag skulle må dåligt om jag var tvungen att lämna en turné och överge fansen, har Dolly sagt.

Därför håller Dolly maken hemlig

Hänt har tidigare rapporterat om varför Dolly Parton valt att hålla sin make Carl Dean så pass hemlig. I dokumentären Dolly Parton: Here I am berättar producenten och låtskrivaren Linda Perry om anledningen.

– Hon visste tidigt i sin karriär att hon skulle få dra gränser innan hon blev uppäten levande. Det var som att hon förutsåg hela sin karriär och sa att "detta måste jag göra för att behålla förståendet, mitt privatliv och mitt utrymme", säger Linda.

Anledningen till att Carl inte har synts så mycket i offentligheten är helt enkelt för att Dolly har varit väldigt beslutsam med att skilja privatlivet från karriären.

Dolly Partons make Carl Dean pussar henne på kinden.
En av få bilder på Dolly Parton och hennes make Carl Dean.NIPI/TT

FOTO: TT

Annons