BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER: Madonna Britney Spears Taylor Swift Kardashians Victoria Beckham

Iron Maidens sångare Paul Di'Anno död – blev 66 år gammal

22 okt, 2024
Iron Maidens första sångare Paul Di'Anno har gått bort.
Han blev 66 år gammal och sörjs av bandet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peg Parneviks lycka – orden om pojkvännen SebastianBrand logo
Peg Parneviks lycka – orden om pojkvännen Sebastian

Paul Di'Anno var Iron Maidens första sångare och frontman under de tidiga åren av bandets karriär. Nu har han gått bort, detta skriver rocksajten Louder och hänvisar till skivbolaget Conquest Music och sångarens familj.

”På hans familjs vägnar är Conquest Music ledsna över att bekräfta att Paul Andrews, professionellt känd som Paul Di'Anno har gått bort. Paul gick bort i sitt hem i Salisbury vid 66 års ålder”, skriver skivbolaget i ett uttalande.

Di'Anno kämpade de senaste åren med sin hälsa och när han var på scenen satt han i rullstol.

Så var Paul Di'Annos karriär

Iron Maiden hyllar nu sin tidigare bandmedlem i ett inlägg på sociala medier.

Paul Di'Anno var Iron Maidens första sångare och sjöng på deras första två album, Iron Maiden (1980) och Killers (1981), som båda etablerade bandets råa och energiska sound. Di'Annos röststil var råare och mer punkinspirerad än senare sångare som Bruce Dickinson, vilket bidrog till att definiera bandets tidiga, mer rebelliska identitet.

Annons

Efter en turbulent tid med turnéer och personliga problem, inklusive drogmissbruk, blev Di'Anno ersatt av Dickinson 1981. Trots detta har han en stark kultstatus bland fans och efter avhoppet från Iron Maiden spelade han bland annat i banden Battlezone, Killers samt släppte egen solomusik.

Iron Maiden om sorgen efter Di'Annos död

I ett inlägg på Instagram uttalar sig nu Iron maiden om den ofattbara sorgen.

”Pauls bidrag till Iron Maiden var enormt och hjälpte oss att hitta vägen dit vi har färdats som band i nästan fem decennier. Hans banbrytande närvaro som frontman och sångare, både på scen och på våra två första album, kommer såväl vi som fans runtom i världen att minnas mycket väl”, skriver de på Instagram.

FOTO: TT

Annons