LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Shannen Dohertys arv avslöjat – så blåstes exmaken Kurt på miljonerna

19 jul, 2024
Trots att Shannen Doherty inte synts i tv-rutan på många år är är det en enorm förmögenhet som ska delas upp efter hennes tragiska bortgång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Nilssons 30 år gamla minne med Lasse Berghagen – blir märkbart rörd av tankenBrand logo
Tommy Nilssons 30 år gamla minne med Lasse Berghagen – blir märkbart rörd av tanken

Shannen Doherty har dött efter en lång kamp mot cancer. Skådespelaren, som är mest känd för sin roll som Brenda i tv-serien Beverly Hills 90210, blev 53 år gammal.

– Det är med tungt hjärta som jag bekräftar Shannen Dohertys bortgång. Lördagen den 13 juli förlorade hon sin kamp mot cancer, sa hennes publicist Leslie Sloane i ett uttalande till tidningen People vid tillfället.

Shannen fick diagnosen bröstcancer i februari 2015 och genomgick flera cellgiftsbehandlingar som gav positivt resultat. 2020 tog allt en tragisk vändning och skådisen meddelade då att hon drabbats av cancer i fjärde stadiet. Sjukdomen hade spridit sig till andra delar av kroppen och bildat metastaser. I våras började hon förbereda sig för sin död.

Shannen Dohertys förmögenhet

Några veckor innan sin bortgång ordnade Doherty med den ekonomiska biten. I dokument som tidningen In Touch har tagit del av uppger hon att hon drog in cirka 223 000 kronor i månaden. Dessa pengar kom främst från streamingtjänster som visar serien Förhäxad, där Shannen spelar rollen som Prue.

Shannen Doherty
SUPPLIED BY XPOSUREPHOTOS.COM

På sitt bankkonto hade skådisen strax över 2 600 000 kronor och i aktier och fonder hade hon hela 20 miljoner. Utöver detta ägde Shannen fastigheter till ett uppskattat värde av 32 miljoner kronor. Hon bodde i en lyxvilla i Malibu, i Kalifornien.

Annons

Det är såklart familjen som ärver denna förmögenhet och främst hennes mamma, Rosa. Brodern Sean kommer också att få en del av kakan – men för ex-maken Kurt Iswarienko, som Shannen skilde sig från sig från 2023, ser det desto mörkare ut. Han kommer nämligen inte få en krona! Det stod klart bara några veckor innan dödsfallet efter många turer fram och tillbaka.

Shannen Doherty och exmaken Kurt
Shannen Doherty och exmaken KurtJURI / BACKGRID US / TT

Vill blanda sin aska med sin hund

Stjärnan hade inte bara roddat med ekonomin innan sin död, hon var även väldigt tydlig med vad hon önskar att man gör med hennes kvarlevor.

– Jag vill att man blandar min aska med min pappas och min hund Bowies, sa Shannen i sin podcast ”Let's Be Clear” i januari.

Hon gav också sin podcast-kollega Chris Cortazzo att bära lite av hennes aska i ett smycke runt halsen, precis som hon gjort med sin pappas aska efter att han gick bort 2010.

Hunden Bowie fanns vid Shannens sida när hon tog sitt sista andetag, så det kommer alltså att dröja ett tag innan hon återförenas med honom!

FOTO:TT

Annons