LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Shannen Doherty är död – blev 53 år gammal

14 jul, 2024
Skådespelerskan Shannen Doherty har dött efter en lång kamp mot cancer. Hon blev 53 år.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nanne Grönvall om cancerdiagnosen: ”Ångesten och ovissheten”Brand logo
Nanne Grönvall om cancerdiagnosen: ”Ångesten och ovissheten”

Beverly Hills-stjärnan Shannen Doherty är död, rapporterar US Magazine. I ett uttalande till People meddelar Dohertys publicist, Leslie Sloane:

”Det är med tungt hjärta som jag bekräftar skådespelerskan Shannen Dohertys bortgång. Lördagen den 13 juli förlorade hon sin kamp mot cancer efter många års kamp mot sjukdomen”

”Den hängivna dottern, systern, mostern och vännen var omgiven av sina nära och kära såväl som sin hund, Bowie. Familjen ber om deras privatliv vid denna tidpunkt så att de kan sörja i fred.”, fortsätter uttalandet till People.

Många känner igen Shannen som karaktären Brenda från kultserien Beverly Hills 90210, som hade premiär under 1990.

Shannen Doherty, Jason Priestley, Ian Ziering, Jennie Garth var alla med i kultklassikern Beverly Hills 90210.20thCentFox/Courtesy Everett Collection

1994 lämnade Shannen serien men hade en återkommande gästroll i nyinspelningen av 90210 mellan 2008 och 2009. Hon spelade även Prue i serien Förhäxad.

Annons

Shannen Doherty drabbades av cancer 2015

Skådespelerskan diagnostiserades med bröstcancer under 2015 och inledde därefter cellgiftsbehandling.

Några år senare hade hennes cancer kommit tillbaka, och under hösten 2023 berättade hon till People att den var i fjärde stadiet och att det hade spridit sig till skelettet och hjärnan.

– När man frågar sig själv ”varför jag, varför fick jag cancer och varför kom den tillbaka och är i fjärde stadiet?” så leder det till att man tittar på livets större frågor, berättade hon till People.

Shannen Doherty diagnostiserades med bröstcancer 2015.Admedia, Inc

I april gick Shannen ut i sin podcast Let's Be Clear att hon börjat förbereda sig för sin död för att underlätta för sin mamma Rosa efter att hon somnat in.

– Omfamna livet medan du lever. Men jag antar att jag efter cancern har inventerat mitt liv, och ändrat mina prioriteringar. Min högsta prio är min mamma, berättade Shannen i podden och förklarade att hon bland annat sålt sin gård i Tennessee och sålt av sina möbler.

– Jag behöver inte det här, det ger mig ingen glädje, men vad som skänker mig mycket glädje är att ta med mamma till alla de här platserna som hon alltid ville åka till, och skapa minnen med henne, berättade Shannen i podden.

Shannen Doherty blev 53 år gammal.

FOTO: TT, 20thCentFox/Courtesy Everett Collection, Admedia, Inc

Annons