LÄS MER: Madonna Britney Spears Taylor Swift Kardashians Victoria Beckham

Diddy-skandalen chockar världen – stjärnorna dras in i sexhärvan: ”Filmat alla”

07 okt, 2024
author Erika Svensson
Erika Svensson
Diddy
Vad handlar Sean ”Diddy” Combs-skandalen om egentligen?
Vilka kändisar är med i härvan – och hur?
Hänt reder ut vad som har hänt och vad stjärnan egentligen står anklagad för.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs skämt får underkänt av reporternBrand logo
Carina Bergs skämt får underkänt av reportern

Det snackas om tidernas sexhärva i kändisvärlden, som till och med ska få Harvey Weinstein- och Jeffrey Epstein-fallen att blekna i jämförelse. Hiphop-ikonen Sean ”Diddy” Combs, 54, greps av polis den 16 september, misstänkt för flera fall av sexuella övergrepp och för att ha drivit en traffickingring i flera år.

Vid gripandet fann polisen över tusen flaskor med glidmedel och babyolja i hans hem. Anklagelserna är så grova att stjärnan nekats borgen trots att han erbjudit enorma summor för att få släppas fri, och han har enligt TMZ satts på självmordsbevakning. Det sägs vara på grund av hans psykiska mående, men tros också vara en åtgärd för att säkerställa att han skyddas från hot utifrån.

Alltmer pekar på att många rika, berömda och mäktiga personer ligger rejält risigt till om rapparen väljer att avslöja sanningen om vad som försiggått på hans ökända sexföreställningar, så kallade ”freakoffs”.

Sägs ligga bakom Tupacs död

Tupac
©Paramount/Courtesy Everett Collection

Diddy är en av de rikaste i musikvärlden, med en förmögenhet på flera miljarder kronor. De pengarna uppges ha kommit väl till pass när han hyrt in prostituerade till sina sexfester, och mutat kända gäster för att hålla tyst om vad som skett bakom stängda dörrar.

Annons

Många rykten cirkulerar på sociala medier och konspirationsteorierna haglar. Bland annat sägs det att FBI funnit ett hemligt tunnelsystem under stjärnans hem som leder hem till Michael Jacksons forna hus, och att Diddy även skulle ha haft ett finger med i spelet både i Thriller-artistens och i rapparen Tupacs död!

Sant är i alla fall att skandalen började uppdagas förra hösten, när han ex Cassandra ”Cassie” Ventura, 38, anklagade honom för år av misshandel och våldtäkter.

Sparkade och slog ex-flickvännen Cassie

Diddy och ex-flickvännen Cassie. Broadimage/REX

Diddy nekade och paret ingick en förlikning men under våren kunde CNN släppa en övervakningsvideo från en hotellkorridor där stjärnan sparkade och slog på Cassie.

– Mitt beteende på den videon är oförlåtligt. Jag tar fullt ansvar för mina handlingar, sa rapparen till svar i en video på sina sociala medier.

Annons

Efter Cassie klev fler personer fram och anklagade superstjärnan för att ha drogat dem och förgripit sig på dem. Enligt en advokat har totalt 120 personer, 60 kvinnor och 60 män, valt att stämma stjärnan men man söker fortfarande efter fler offer. 25 av offren ska ha varit minderåriga vid tiden för när brotten begicks, varav en pojke så ung som nio år! Stjärnan riskerar nu upp till livstids fängelse.

”Alla lögner kommer avslöjas”

Vid sidan av traffickinghärvan anklagas Diddy även för att at ha utpressat sina offer och gäster. Nu frågar sig världen hur mycket andra kändisar i Hollywood vetat om. Faktum är att flera stjärnor har hintat om att de sett sjuka saker på stjärnans fester, men ingen har vågat berätta några detaljer öppet. Om det är för att de själva deltagit i brottsliga aktiviteter eller för att de skrivit under kontrakt och tagit emot mutor för att hålla tyst återstår att se.

Komikern Katt Williams
Komikern Katt Williams. MPNC / BACKGRID US / TT

Komikern Katt Williams, 53, hade i alla fall helt i rätt i sak när han i YouTube-serien Club Shay Shay så sent som i januari sa:

Annons

– Alla lögner kommer avslöjas! Alla kommer avslöjas under 2024, det kommer hända med alla. Det spelar ingen roll om du är Diddy eller vem fan du är.

I samma intervju avslöjade Katt att han ”tackat nej till stora summor pengar för att vara sann mot sig själv”, vilket misstänks syfta på att han blivit bjuden på Diddys sexfester, men tackat nej, eller vägrat ta emot pengar för att hålla tyst.

Stjärnorna riskerar att bli påkomna

Om hiphop-stjärnan väljer att avslöja sanningen kan många stora Hollywood-karriärer vara över. Enligt rykten har över hundra kameror fångat allt som hänt på festerna och det enorma videomaterialet misstänks ha använts som utpressning för att säkerställa att ingen skvallrar om det de upplevt.

Mängder av stjärnor riskerar att förlora sitt anseende om innehållet i videorna läcker ut. Namn som Leonardo DiCaprio, 49, Jennifer Lopez, 55, Will Smith, 56, Kardashian-systrarna, och superparet Jay Z, 55, och Beyoncé, 43, har alla haft nära umgänge med Diddy genom åren och varit vana gäster på hans årliga “White parties”. Det ryktas om att även kända politiker kan komma att avslöjas.

Annons

Efter avslöjandena har en video från 2009 fått spridning på TikTok, där Diddy hänger med en blott 15-årig Justin Bieber och säger:

– Justin ska få tillbringa 48 timmar med Diddy. Var vi ska och vad vi ska göra kan vi inte berätta men det är definitivt en 15-årings dröm.

En av få som tidigare pratat öppet om att han tagit avstånd från Diddy är Denzel Washington, 69. En källa avslöjar nu för Daily Mail att Denzel fick nog efter att ha sett något “olämpligt” under en fest hos rapparen.

– Han fick se något och stormade ut och skrek: ”Du respekterar inte någon”, säger källan.

Diddys ärkefiende 50 Cent, 49, har länge pratat illa om honom i media och när nyhetsbomben briserade spillde Candy shop-rapparen ingen tid. Redan nu har 50 Cent hoppat in som exekutiv producent på en kommande Netflix-dokumentär om sexhärvan, med målet att ge offren upprättelse och sätta dit Diddy en gång för alla!

Khloé Kardashian

Khloé Kardashian
WALTER / BESTIMAGE

I ett avsnitt av Familjen Kardashian från 2014 berättar Khloé Kardashian, 40, att hon varit på en fest med Diddy där de flesta gästerna var “helnakna”. När hennes kompis senare försöker berätta något från festen ber Khloé henne att vara tyst inför kamerorna. Det har fått fans att misstänka att hemligheter skedde under festen som Khloé har lovat att inte berätta om öppet.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher
@broadimage / SplashNews.com

Efter att skandalen briserade har 46-årige Ashton Kutchers pressteam bedyrat att stjärnan bara träffat Diddy vid en handfull av tillfällen i offentliga sammanhang. Men så har det inte låtit innan när Ashton rakt ut skrutit om sitt nära umgänge med rapparen. När Kutcher fick frågor om sina fester med Diddy i programmet “Hot one” kunde han inte berätta några detaljer eftersom allt var “hemligt”. Han säger däremot:

– Diddys fester… Herregud, det är några galna minnen.

Usher

Usher
SGSAN

R&B-stjärnan Usher, 45, var bara 14 när han började hänga på hiphop-producentens “musikläger” på 90-talet och även han har i en intervju vittnat om att sjuka saker skedde.– Galna saker hände, jag kan inte säga att jag riktigt förstod vad som försiggick där och då, har han sagt i Howard Sterns radioprogram.När han fick frågan om ifall han själv skulle vilja skicka sina egna barn till Diddys så kallade “läger” svarade Usher:

– Aldrig i livet!

FOTO: TT

Annons