LÄS MER: Madonna Britney Spears Taylor Swift Kardashians Victoria Beckham

Taylor Swifts konserter inställda – besvikna fansen får halsband från Swarovski

10 aug, 2024
Tidigare i veckan rapporterades det att Taylor Swift ställer in alla sina konserter i Österrike på grund av ett planerat terrordåd.
Nu berättar fansen online om sakerna som de fått som plåster på såren – däribland halsband från Swarovski.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur mycket festival är Molly Hammar?Brand logo
Hur mycket festival är Molly Hammar?

Världsstjärnan Taylor Swift, 34, skulle uppträda i Wien, Österrike, mellan 8-10 augusti, där alla konserterna var slutsålda. Många fans hade även rest till Wien från utlandet för att närvara på konserten.

Men under onsdagskvällen meddelade arrangören Barracuda music att alla tre konserter ställs in.

”Till följd av bekräftelse från regeringstjänstemän om en planerad terrorattack på Ernst Happel-stadion har vi inget annat val än att ställa in de tre planerade konserterna för allas säkerhet”, skrev företaget i ett meddelande.

Många av fansen blev såklart besvikna över de inställa spelningarna, men nu berättar de om gåvorna och förmånerna som de fått som plåster på såren.

Taylor Swift fans får gratis halsband från Swarovski

Fansen som hade samlats i Wien bestämde sig för att stötta varandra och utforska staden tillsammans, då många hade rest från världen om just för Taylors konserter, rapporterar People.

Annons

Wiens officiella turistråd har även publicerat flera inlägg och händelser på Instagram för att informera fansen hur de kan bäst njuta av staden.

Några platser i staden kunde erbjuda gratis mat och dryck till fansen, gratis inträde till museum eller till särskilda attraktioner i Taylor Swift-tema för fansen.

Men det är en särskild inbjudan sticker ut lite extra – fansen blev nämligen informerade att de skulle besöka Swarovski-butiken i Wien för att få en särskild ”kristallöverraskning”.

Några fans visade upp den unika gåvan på TikTok och X som man då kunde få i butiken mot ett uppvisande av sin biljett till en av de inställda showerna. Gåvan i detta fall var ett exklusivt halsband från Swarovski med en kristallberlock.

Men på grund av hög efterfrågan på halsbanden meddelade Wiens turistråd på Instagram att de hade tagit slut i butiken, men fans kunde ändå komma dit för att få en speciell rabatt.

Skärmavbild Instagram

Tre misstänkta gripna

Totalt har tre personer blivit gripna för planering av terrorbrott mot Taylor Swifts konserter.

Annons

NBC News och CNN har tidigare rapporterat att österrikiska myndigheter tror att den första misstänkte personen, en 19-årig österrikare som greps 7 augusti, hade planerat att utföra attacken med ”sprängämnen och knivar” vid konserten, skriver People.

Samma dag greps även en 17-år gammal österrikare, och den tredje misstänkte personen, en 18-årig irakier, greps den 9 augusti.

Taylor Swifts nästkommande konserter är planerade att ta plats i London mellan 15-20:e augusti.

FOTO: TT, X, Skärmavbild Instagram

Annons