LÄS MER: Idol 2024 Idol 2023 Idol 2022 Idol 2021 Idol 2020 Idolnostalgi

Laila Bagge kritiserar Idoljuryn efter händelsen i TV4

11 sep, 2018
Laila Bagge kritiserar Idol-juryn efter händelsen
Tittarna rasade mot Idoljuryn efter att de valt att inte ge den sökande Izadora en guldbiljett på grund av hennes klädsel. En annan som sätter sig emot juryns beslut är den före detta idoljury-medlemmen Laila Bagge.
Annons

Tv-tittarna rasade när Izadora inte fick en guldbiljett efter sin audition i Idol. Anledningen till att Izadora inte gick vidare var inte att hennes sångröst inte höll utan att Idoljuryn, bestående av Anders Bagge, 50, Nikki Amini, 33, Alexander Kronlund, 46, och Kishti Tomita, 54, inte gillade hennes kläder.

En av dem som framför allt gick hårt åt Izadoras outfit var Nikki Amini.

– När du kommer hit måste du också kunna presentera den vision du har av dig själv som artist. Och det upplever jag att Izadora inte har, sa hon under programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Efter det mötte juryn, och framför allt Nikki Amini, stor kritik av tittarna som tyckte att det hela liknade mobbning.

Någon annan som inte heller stödjer Nikki Aminis uttalande och de andra jurymedlemmarnas beslut är den före detta jurymedlemmen Laila Bagge, 45. I Rix Morronzoo uttrycker hon att det enligt henne inte ska gå till så, inte för någon sökande.

Annons

– Det där är bullshit. Det här är ju människor som för första gången kommer dit, man har ingen koll. Det är därför de kommer dit. Det är ju själva resan Idol handlar om, att man följer någon som inte har koll, till att ha koll, säger Laila Bagge i Rix Morronzoo och fortsätter:

– Om de är färdiga artister med en uttänkt plan om vad man ska vara för artist, då hade man inte sökt till Idol. Då hade man gått direkt till ett skivbolag. Det är det som är lite grejen.

Enligt Laila Bagge var juryn alldeles för hård mot Izadora.

– Jag tycker att de var för hårda. Det där när det gäller just klädval, det vet man ju själv. Att en ankunge kan ju bli en svan. Det där är ju det minsta problemet med kläderna.

Hennes radio-kollega Roger Nordin, 41, undrar då skämtsamt hur det hade blivit om Laila fortfarande var en av jurymedlemmarna i Idol.

– Det hade blivit bråk, skrattar Laila Bagge.

LÄS OCKSÅ: Nikki Aminis ursäkt till TV4-tittarna – efter händelsen i Idol

LÄS OCKSÅ: Test: Vem är du i Idol-juryn?

FOTO: Ibl

Annons