LÄS MER: Exklusivt på Hänt Bianca Ingrosso Kändisintervjuer du vill se Nyhetsmorgon Ullared-profilerna Bonde söker fru

Peg Parneviks oro med Idol: ”Kan inte hantera pressen”

05 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Efter en månad med uttagningar närmar sig slutaudition i Idol där de som gått vidare ska gallras ut – och många tittarfavoriter kommer ryka.
– Det blir ganska tydligt att de inte kommer kunna hantera pressen, säger jurymedlemmen Peg Parnevik i podden Peg och Penny.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4-Filippa Fernqvist om att dejta igen – efter uppbrottet från WiktoriaBrand logo
TV4-Filippa Fernqvist om att dejta igen – efter uppbrottet från Wiktoria

Peg Parnevik, 29, är en av jurymedlemmarna i årets omgång av Idol som drog i gång för ett par veckor sedan.

I det senaste avsnittet av podden Peg & Penny beskriver hon hur arbetet har varit intensivt med långa dagar och många sökande.

– Det är skittråkigt att ni inte får träffa alla som vi får träffa och inte höra alla storys, säger hon.

Många favoriter kommer åka hem

– Vi har hittat en bra blandning av personer som kan underhålla, fast än sången kanske inte är där, och sen sjuka vokalister.

Något som Peg reagerat på är hur engagerade alla som följer Idol är och hur mycket känslor tävlingen väcker.

– Om ni är såhär i upprörda nu, om ni är såhär investerade nu, vill jag inte ens prata om slutaudition. Många som ni tycker om kommer åka hem. Många som jag älskade var tvungna att åka hem, säger hon.

Annons

Hon berättar att domarna i årets omgång av Idol ofta har haft svårt att komma överens och att det beror på att alla jurymedlemmar har fokus på olika egenskaper.

"Alla kanske inte har sången"

– Jag vill inte ge bort för mycket, men det är så mycket som händer, allt som kan hända händer, och dem som man tror på, som levererade på deras audition, nu är vi där det blir ganska tydligt att de inte kommer kunna hantera pressen.

Hon beskriver situationen som kaotiskt och att knappt juryn hängde med i alla toppar och dalar.

– Det är många som tycker vi är tuffa men jag tycker typ inte det.

Enligt henne vill juryn bara vill få fram det bästa i alla och säger det som de säger för att hjälpa de som söker då det inte hjälper någon att få falska förhoppningar.

– För mig är det jättemånga som kom på audition som är helt ok på att sjunga men det är ingenting som kommer sticka ut när man kollar på all konkurrens, det är en så tuff tävling i år och alla kanske inte har sången, men då har de en så otrolig scennärvaro, starquality eller karisma.

Annons