LÄS MER: Exklusivt på Hänt Bianca Ingrosso Kändisintervjuer du vill se Nyhetsmorgon Ullared-profilerna Pernilla Wahlgren

Chockbeskedet: Programledaren hoppar av – avslöjar verkliga orsaken för första gången

12 sep, 2024
Mauri Hermundsson kommer inte att synas vid Pär Lernströms sida i höst.
Nu berättar TV4:s ansvariga Ludvig Ternstedt vad han egentligen ska göra.
– Han är just nu på ett inspelningsuppdrag där han ska vara programledare för ett nytt format inom underhållning.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så klädde sig kändisarna på Kristallen-galan 2024Brand logo
Så klädde sig kändisarna på Kristallen-galan 2024

Mauri Hermundsson, 28, har kommit att bli en av Sveriges mest älskade programledare. Sedan länge har han drivit sin populära Youtube-kanal Uppdrag Mat vilken fick honom att bli ”Mustiga Mauri” med hela svenska folket. Sedan dess har vi sett honom i TV4:s Lego masters och egna programserien Vad hände sen? på samma kanal.

Och nu är han återigen rutan – som Pär Lernströms sidekick i årets Idol! Sedan länge har det varit känt att Mauri bara kommer att vara med under audition-momenten men sedan försvinna när det är dags för fredagsfinalerna.

– Det känns kittlande och roligt att få hoppa in i Idol-världen den här våren, särskilt nu när man gör om programmet lite under 20-årsjubileumet. Det är otroligt spännande att få följa unga människor under några av de läskigaste och viktigaste dagarna i deras liv, sa Mauri Hermundsson då om det nya uppdraget.

Mauri kommer inte att fortsätta med Idol under hösten.
Mauri kommer inte att fortsätta med Idol under hösten. FOTO: TV4

Mauri Hermundsson nobbar Idol – verkliga anledningen avslöjad

Något som inte har varit helt klart är varför Mauri inte fortsätter hela hösten ut. Nu kan Hänt avslöja den verkliga orsaken varför programledaren nobbat att ta sig an uppdraget fullt ut. Det krockar nämligen med ett annat TV4-program!

Annons

– Han är just nu på ett inspelningsuppdrag där han ska vara programledare för ett nytt format inom underhållning, mer än så kan jag inte säga, säger TV4:s presskontakt Ludvig Ternstedt till Hänt.

Tidigare har Mauri haft en annan anledning till varför han inte fortsätter hösten i Idol 2024. Huruvida det var en undanflykt, eller också en bidragande orsak till beslutet är oklart.

– Jag tycker det finns något väldigt onaturligt i att stå framför så många människor och jag tror det skulle trigga i gång en nervositet eller ångest. Vi gjorde något sådant under ”Idol” nu och då kände jag att här är jag sannerligen inte som bäst och jag mår inte som bäst heller, sade han inför premiären av Idol, till Aftonbladet.

FOTO: TT

Annons