LÄS MER: Idol 2024 Idol 2023 Idol 2022 Idol 2021 Idol 2020 Idolnostalgi

TV4 bekräftar – populära programledaren klar för Idol Extra

28 sep, 2018
AvJonna Friberg Wennerberg
Han är programledare för Idol Extra
Idol 2018 är i full gång och ikväll är det dags för den första fredagsfinalen. Efter röstningsprogrammet kommer som vanligt eftersnacket Idol extra och nu står det klart att den populära programledaren kommer att leda programmet.
Annons

Idol 2018 har dragit igång sin trettonde säsong och det är med bravur. Under våren har Idoljuryn bestående av Kishti Tomita, 54, Alexander Kronlund, 46, Nikki Amini, 33, och Anders Bagge, 50, sökt över hela landet efter nya idoler, och vilket gäng de fått ihop. Efter att ha tampats i slutfinalen och tagit sig igenom kvalveckan är årets deltagare nu klara för fredagsfinalerna. Ikväll den 28 september är det dags för årets första fredagsfinal där det i år är 13 deltagare som slåss om titeln Idol 2018.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Nervositeten och peppen inför att tävlingen ska dra igång på riktigt är omöjlig att missa. Deltagarna är laddade till tusen för att kliva upp på scenen och lägga sitt öde i tittarnas händer. Med sig i Idolstudion har de förutom publiken två programledare. Precis som föregående år är det den folkkära programledaren Pär Lernström, 38, som leder programmet tillsammans med Gina Dirawi, 27. Duon gjorde succé tillsammans förra året, så varför byta bort ett vinnande koncept?

Annons

Vi är väldigt stolta över att ha Gina som en utav våra två programledare för Idol 2018, berättar Tanja Tabrizian, pressansvarig för Idol, till Hänt.

Efter varje fredagsfinal drar ett eftersnack igång där den deltagare som åkt ut intervjuas och juryn får en chans att uttrycka sin åsikt. Programmet heter Idol extra och har tidigare letts av bland annat Gry Forssell och flera andra kända profiler. Men i år blir det ingen förändring på den fronten, nu bekräftar Tv4 att det är Pär Lernström som tar fanan och står som programledare för eftersnacket i år igen.

– Likt tidigare kommer vi leverera en härlig sammanfattning på Idolkvällen. Extra leds av vår fantastiske Pär Lernström som kommer samtala med gäster både i och utanför Idoluniverset, säger den exekutiva producent Malin Knave till Hänt.

Minns ni Ginas öppningsnummer från Idol 2017?

LÄS OCKSÅ: Test: Vem är du i Idol-juryn?

LÄS OCKSÅ: TV4 avslöjar: Därför saknas Gina Dirawi i Idol 2018

Foto: IBL

Annons