LÄS MER: Exklusivt på Hänt Bianca Ingrosso Kändisintervjuer du vill se Nyhetsmorgon Ullared-profilerna Pernilla Wahlgren

Hedlund: TV4 leker med deltagarnas liv – det har gått över gränsen

19 sep, 2024
Var och varannan dag sker det olyckor i The Challenge och att TV4 planerat för det är under all kritik, tycker Hänt:s Angelica Hedlund.
– Var går egentligen gränsen för vad som är underhållning?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totaltBrand logo
Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totalt

Ny vecka i The challenge betyder nya skador för de stackars realitystjärnorna som valt att ställa upp i programmet. Jag säger "stackars" för att flera av dem vittnar om att det var otroligt tufft, ännu tuffare än vad de trott.

När Phillip Lloyd Rochester knäckte benet kunde jag knappt titta, det bara värkte i hela min kropp och jag kunde nästan känna hans smärta. Det slutade med ett benbrott och en längre rehab för hans del.

”Jag känner bara såhär; vad är det som händer Sverige?”

Den här veckan var det dags igen. Denna gång var det Elvira Svensson som trillade dit och faktum är att hon var nära att mista livet. Hade hon inte fått hjälp i tid hade hon drunknat.

Jag känner bara såhär; vad är det som händer Sverige?

Jag fattar att det blir bra tv när det sker dramatiska saker, men att folk nästan dör på kuppen tycker jag är vidrigt. Var går egentligen gränsen för vad som är underhållning? Jag kan tycka att det definitivt gått lite för långt när man gör tv som uppmanar till skador.

Annons

Enligt källor nära produktionen som jag varit i kontakt med så har deltagarna fått sagt till sig att alla tävlingarna blivit säkerhetstestade. Men ändå bryter Phillip benet och Elvira är nära på att dö...

När jag fick höra att det dessutom finns ett sjukhus i villan med svensk sjukvårdspersonal, som bor med deltagarna, kände jag bara "nej, nej, nej".

– Vi hade sjukvårdare som bodde med oss dygnet runt, de var alltid där. Så det var några svenska sköterskor. Det rummet är lika utrustat som en ambulanshelikopter så det finns typ allt där, berättade Elvira.

Att det alltså finns sjukvård att få 24/7 hemma i villan väcker frågetecken hos mig, det är ju ren katastrof. Det betyder alltså att TV4 hade räknat med det här? Man hade planerat för att folk skulle göra illa sig? Det är som upplagt för skador och olyckor.

Hur som helst, gjort är gjort, programmet är redan inspelat och klart. Men jag tror och hoppas att TV4-produktionen tar sig en funderare nu.

”Har det inte gått lite för långt när man gör tv som uppmanar till skador?”

FOTO: TV4

Annons