KrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönikaKrönika
LÄS MER: Exklusivt på Hänt Kändisintervjuer du vill se Robinson 2024 Nyhetsmorgon Bonde söker fru Idol 2024 Liam Payne

Leif Schulman: Hjälp, varför får Brita och Kalle ännu en tv-serie?

17 okt, 2024
AvLeif Schulman
Hänts Leif Schulman
Hänts tv-expert Leif Schulman är förvånad över att SVT låter Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström få ytterligare ett program – baserat på att de råkat köpa ett franskt ruckel.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"Brand logo
Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"

Efter att SVT låtit paret Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström prata om sitt sexliv i en serie, lajva sitt hälsoliv i en annan och gjort alldeles för många säsonger av Hjälp, vi har köpt en bondgård hörsammar kanalen duons nya nödrop: Hjälp, vi har köpt en franskt ruckel!.

”Men snälla Brita och Kalle, varför köper ni allt detta som ni inte klarar av?”, får man lust att ropa tillbaka. Vad är vitsen med att köpa bondgård och franska ruckel? Och varför blanda in oss tv-tittare i detta? Hjälp oss, någon!

Annons
Brita och Kalle har nu tagit sig an ett franskt ruckel, ett tveksamt format enligt Hänts Leif Schulman.
Brita och Kalle har nu tagit sig an ett franskt ruckel, ett tveksamt format enligt Hänts Leif Schulman. Foto: SVT

Trenden med att låta kändisar bekosta sina husköp och renoveringar är förstås att man tror att det blir bra tv med ett kändispar med tummen mitt i handen som ska slå i en spik. Och in kommer arga snickaren och undrar vad de håller på med.

***

Kanal 5 lockade över Tareq Taylor för att leda nysatsningen på Här är ditt kylskåp som kommer i slutet av månaden. Troligtvis sockrade kanalen sitt bud med att man kunde tänka sig att hjälpa till med Tareqs och sambon Sofia Ståhls husbygge i skärgården – och vips fick man ännu en kändis-bygger-hus serie. Kommer på Kanal 5 nästa år.

Annons

Kanal 5, som en gång gav oss Argan snickaren, sänder i höst även Stugdrömmar där Johnnie och Mattias hjälper kändisar med byggen. Bland annat får Lotta Engberg och hennes Soldoktor Mikael Sandström en gäststuga på sin sommarö.

***

Helgens tv-tips!

EM i bordtennis, lördag 09.55 SVT1

Truls Möregårdh succé i pingis-OS
Truls och övriga svenska pingishjältar gör upp om EM-medaljerna i SVT. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det råder som bekant bordtennis-feber i Sverige alltsedan OS i Paris då vi skördade stora framgångar ned nya idolen Truls Möregårdh i spetsen.

Nu är det dags för EM, som avgörs i Linz i Österrike. Mästerskapet pågår mellan 15-20 oktober och SVT sänder från och med andra omgången på fredag, då i SVT Play med från lördag även i SVT1. SVT har även försäkrat sig om bordtennis-EM till och med 2027.

Annons

– Bordtennis är en väldigt populär sport hos vår publik, både när det gäller att titta på hela matcher och att titta på korta klipp. EM-guldet i höstas gav ett stort genomslag. Succén under OS har ökat bordtennistemperaturen ytterligare. Så vi är jätteglada att vi kan göra den här långsiktiga satsningen, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

Sverige vann lag-EM i fjol när guldet säkrades på hemmaplan. På senaste individuella EM tog Mattias Falck/Kristian Karlsson guld i dubbel.

HELGENS STREAMING-TIPS

NETFLIX: The Lincoln
Säsong 3 om Mickey Haller (Manuel Garcia-Rulfo), advokaten som sköter sitt kontor i sin Lincoln. Start den 17 oktober.

SVT PLAY: Snorkråkan
Kollot Snorkråkan har ännu inte öppnat för säsongen och det är dags för Tore och Hillevi att ta nya märken. Start den 21 oktober.

APPLE +: Before
Komikern Billy Crystal i en ny thriller där han spelar Eli, en barnpsykiater och nybliven änkeman. Start den 25 oktober.

***

tumme upp
DOOBIDOO
Lasse Kronér visar varje vecka att gammal är äldst. Och bäst i tv-test, enligt publiken.
Annons
tumme ned
BÄST I TEST
Dyra satsningen för TV4 som blir slagen av Doobidoo varje vecka.
Annons