LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Bluffen på kronprinsessan Mette-Marits födelsedag – familjen saknas helt

20 aug, 2024
Den 19 augusti fyllde norska kronprinsessan Mette-Marit 51 år.
Födelsedagen uppmärksammades under nedtonade former av det norska kungahuset.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

I går fyllde den norska kronprinsessan Mette-Marit 51 år. Den senaste tiden har det varit turbulent kring det norska kungahuset, som skakats av skandalen när Marius Borg Høiby, 27, greps, misstänkt för våldsbrott.

Marius är misstänkt för misshandel – har erkänt

Kronprinsessans son Marius Borg är misstänkt och åtalad för skadegörelse och ”kroppskrenkelse”, vilket innebär misshandel eller fysiskt ofredande. Enligt Se og Hør ska han ha utsatt en kvinna i 20-årsåldern psykiskt och fysiskt, och det hela ska ha skett i hennes egen lägenhet på Frogner i Oslo i början på augusti.

Kvinnan fördes till sjukhus där hon blev inlagd för hjärnskakning och skador i huvudet, och kort därpå greps Marius i anslutning till kronprinsparets bostad.

Sedan dess har två ex-flickvänner till Marius uttalat sig i media om att utsatt även dem för fysiskt och psykiskt våld. Drygt en vecka efter gripandet bröt Marius Borg tystnaden och erkände brottet i ett uttalande.

Annons

Norska hovet har inte velat uttala sig om det hela, utan har i stället hänvisat till Marius advokat.

Kronprinsessan Mette-Marits 51-årsdag – familjen saknas

Hur firas då en kunglig bemärkelsedag mitt i dessa mediastormar? När kronprinsessan och kronprinsen Haakon båda fyllde 50 år firades det med pompa och ståt. Kronprinsparet bjöd in till en stor "bakgårdsfest" på slottet i Oslo, där hela 48 långbord hade ställts upp för de 380 inbjudna gästerna.

Dessutom var norsk tv på plats, vilket gjorde att befolkningen kunde ta del av det storslagna firandet. I år ser det dock annorlunda ut. Hovet uppmärksammade kronprinsessans födelsedag med en enkel gratulation på hemsidan.

”Gratulerar på dagen. Den 19 augusti, fyller hennes kungliga höghet kronprinsessan Mette-Marit 51 år”

På bilden syns kronprinsessan iklädd en enkel vit klänning, sittandes på en soffa tillsammans med hunden Molly Fiskebolle. Bilden är dock inte nytagen, utan publicerades på Det Norske Kongehus hemsida redan i maj.

Om kronprinsessan firats av familj och vänner framgår inte. På bilderna lyser de dock med sin frånvaro.

Foto: Dusan Reljin / Det kongelige hoff

I ett liknande, kortfattat inlägg hyllas kronprinsessan på Instagram.

Foto: Dusan Reljin / Håkon Mosvold Larsen

Annons