LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Carl Philip skakad över barnens situation – tårfyllda orden: ”Väldigt berörd”

17 okt, 2024
Prins Carl Philip var på plats på Akademiska sjukhuset för att träffa 5-åriga Emelinn.
Besöket skakade prinsen ordentligt.
– Jag blev väldigt berörd, säger Carl Philip till Svenskdam.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Prins Carl Philip, 45, och prinsessan Sofia, 39, har de tre sönerna prins Alexander, 8, prins Gabriel, 7 och prins Julian, 3, ihop och väntar i skrivande stund sitt fjärde barn. Men trots de glädjande nyheterna pausas såklart inte kungligheternas olika uppdrag.

Nyligen befann sig prinsen på plats i Uppsala under ett besök till Akademiska sjukhuset. Besöket grundade sig i Carl Philips roll i den hyllade organisationen Operation Smile, för barn som fötts med läpp-käk-gomspalt. Väl där skulle han även träffa 5-åriga Emelinn.

Annons

Svensk Dam var på plats under besöket och fick prata med prinsen.

Prins Carl Philips besök på sjukhuset: ”Väldigt berörd”

Emelinn är en av de som fötts med läpp-käk-gomspalt, och som fått hjälp av prinsens organisation. Nyligen fyllde hon fem år, men har redan opererats fyra gånger. För dagen hade Emelinn fått ledigt från förskolan för att kunna vara på plats och träffa Carl Philip.

Prins Carl Philip besök vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. 5-åriga Emelinn som opererats för läpp-käk-gomspalt. FOTO: Anders Wiklund/TT

Efter besöket får prinsen frågan om hur det har varit.

– Jag blev väldigt berörd. För många av barnen är det ju livsavgörande med den här hjälpen. Och Operation Smile gör ett helt fantastiskt arbete.

Annons

I elva år har Carl Philip varit drivande för Operation Smile.

– Jag får ju möjligheten att stötta och att hjälpa till att sprida informationen om det här otroligt viktiga arbetet. Och det känns jättebra. Det är ju också en del av det hela, att kunna hjälpa till på det sättet.

Prins Carl Philip och 5-åriga Emelinn. FOTO: Anders Wiklund/TT

Carl Philip tänker på sina egna barn: ”Otroligt jobbigt”

Som tidigare nämnt har Carl Philip tre barn själv och det förklarar prinsen är något som gör honom extra berörd.

– Ja, men det blir jag absolut, och det tror jag att många föräldrar kan känna igen sig i. Oberoende av vad det handlar om, så blir man ju berörd när andra barn har det tufft. Och man känner med föräldrarna som är i den här situationen, och allt som de går igenom.

Annons

– Det måste vara otroligt jobbigt att behöva lämna iväg sitt tre månader gamla barn för operation, som det här paret som vi träffade nu. Så man blir väldigt tacksam över att man har barn som är friska.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Annons