LÄS MER:NYTT! Korsord Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Chris O'Neills ekonomiska kamp för Madeleine och barnen – talar ut om problemet

25 okt, 2024
prinsessan Madeleine Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill får ingenting från det kungliga apanaget – så hur försörjer de sig?
– ”Jag är den som sätter mat på bordet”, berättar hovexperten Johan T Lindwall att Chris sagt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till SverigeBrand logo
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill flyttar till Sverige

I våras kunde vi ta del av de senaste offentliga uppgifterna kring hur kungafamiljens apanage fördelats under året som gått. Att uppgifterna ska klassas som offentlig handling är en ändring som gick igenom året dessförinnan.

Prinsessan Madeleine får inga pengar av kungen

Hovet fick 2023 totalt 85 631 000 kronor från staten – varav kungafamiljen får en del. Något som nog flera ryckt på ögonbrynen åt är det faktum att prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill inte får en endaste krona. Något som kort och gott motiveras med att de faktiskt inte utför några officiella åtaganden på uppdrag av kungen.

Men så hur försörjer sig prinsessan? Enligt Svensk damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall, är det framförallt maken som får dra hem degen.

Annons

– Om jag får vara lite självgod så gjorde jag den hittills enda stora intervjun med Chris O' Neill för x antal år sedan. Då sa han vid tre tillfällen att – för vi pratade om det här med att han inte åkte hem till Sverige lika ofta som han borde kanske göra vid Nobel och så vidare, säger Johan i podcasten Monarkerna som drivs av Titti Schultz och Ebba von Sydow Kleberg, och fortsätter berätta:

Chris O'Neill står för allt: ”Glöm inte”

– Då sa han så här: Don't forget one thing: I am the man that puts the food on the table. Det är ju ganska inte 00-tal att säga en sån sak men han vill få fram att det är han som arbetar och det är han som försörjer familjen.

Något han absolut gör, som den framgångsrika affärsman han är! Sedan paret kom tillbaka till Sverige i slutet på sommaren, har Chris tillsammans med två vänner redan startat ett företag som ägnar sig åt finansiell rådgivning.

– Sedan är det såhär: de gjorde en rejäl slant på huset i Florida. Vi pratar inte tio miljoner utan vi pratar ju ännu mer i ren vinst efter att allt var betalat. Det kan man ju också leva på här hemma i Sverige. Så själva försörjningen är såklart inte ett problem, förklarar hovexperten vidare i podden.

FOTO: TT

Annons