LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Chris O’Neill har stängt ner sin Instagram – sista inlägget skarpt kritiserat

26 sep, 2024
Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har under en tid drivit ett hemligt Instagram-konto. Men efter kritik har Chris stängt ner sidan helt och hållet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Prinsessan Madeleine, 41, make Chris O’Neill, 49, har under åren gjort det klart att han inte är något större fan av det offentliga rampljuset, och försöker hålla sig vid sidan om.

På sociala medier har Chris inte haft något offentligt konto, men har däremot haft ett privat Instagram-konto.

Därför har Chris O'Neill en hemlig Instagram

Chris hade tidigare ett Instagram-konto vid namn ”Chrisoneill101”. Det var ett stängt konto som några väl utvalda fick tillåtelse att följa. Trots att kontot var låst så spreds det tidigare en bild där Chris riktade hård kritik mot USA:s tidigare president Donald Trump.

I ett inlägg skrev Chris:

”Å alla sunda amerikaners vägnar är jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar. I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa. Du kommer vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från. Du har varken förnuft eller känsla, sir”

Annons

Efter skarpa kritiken – Chris O'Neill stängde ner helt

För sina ord om presidenten blev Chris både hyllad och sågad. I en krönika skriven av Aftonbladets skribent Malin Wollin kritiserades han.

Då skrev Malin:

”Chris rader i sociala medier är en knytnäve in i sockervadd. Det kostar honom absolut ingenting. Det är lika radikalt som om jag skulle ställa mig i köket och konstatera att jag är emot smulor på golvet”

”Chris är inte modig. Möjligen är han en posör med goda intentioner. Eller så är han bara en person som väntar tills alla har sagt att kejsaren är naken och först då vågar konstatera att Kejsaren visar rumpan.”

Spridningen i svensk press ledde i sin tur till att Chris stängde ner det dåvarande kontot.

FOTO: MISC / BACKGRID US / TT / Christine Olsson/TT

Annons