ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Chris O'Neill tar avstånd från sin egen familj – kungen maktlös

17 okt, 2024
När Chris O'Neill tackade nej till en prinstitel blev det en stor snackis och än idag vill han inte vara prins.
– Jag har ingen önskan om att uppnå något kändisskap, menar Chris.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Det har redan gått 11 år sedan prinsessan Madeleine, 42, och Chris O'Neill, 50, sa ja till varandra i Slottskyrkan i Stockholm. Allt direktsändes i SVT så att hela svenska folket kunde följa den fantastiska vigseln.

Vid kungliga bröllop får den andre parten normalt sett en titel och måste lämna alla sina vanliga jobb. I Chris fall skulle han ha blivit prins Chris O'Neill, men det är allmänt känt vid det här laget att han helt enkelt valde att tacka nej till prinstiteln.

Anledningen beror på att det var viktigt för Chris att fortfarande ha mjöligheten att jobba kvar inom finansbranschen.

– Det var aldrig ett alternativ, sa Chris då till tidningen King.

Därför valde Chris O'Neill att tacka nej till prinstiteln

Chris O'Neill har aldrig varit intresserad av att bli en kändis och ännu mindre att vara en del i någon kungafamilj.

Annons

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, sa han till King och fortsatte:

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O’Neill.

Och visst är Chris ett bra stöd till prinsessan Madeleine. För henne har det varit viktigt att få flytta hem till sitt hemland där hon har sin familj och där hon har alla offentliga uppdrag. Sedan i somras bor prinsessfamiljen i Stockholm och huserar i en sju-rummare på Kungliga hovstallet på Östermalm.

Chris O'Neill vill inte förknippas som prins

Numera är Stockholm basen för Chris O’Neill och hans arbete. Men hans jobb kräver fortfarande att han reser mycket utomlands.

Annons

Inför flytten till Stockholm startade Chris O’Neill ett företag tillsammans med sina goda vänner Cedric Notz och Marco Jankel Wajselfisz. Aktiebolaget Belgravia Advisors ska bedriva konsultation inom finansiell verksamhet.

Företaget har sin adress bara ett stenkast från familjens våning i Hovstallet.

Med andra ord är arbetet viktigare än en prinstitel för Chris

Med andra ord är det viktigare för Chris att få jobba med det han vill, snarare än att förknippas som prins i kungafamiljen. Hade han tackat ja till en prinstitel hade det helt enkelt varit något som ligger för långt bort ifrån hans grundläggande värderingar.

– Jag har ingen önskan om att uppnå något kändisskap, sa han till magasinet King 2018.

FOTO: PPE/SIPA, Caisa Rasmussen/TT

Annons