LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Chris O'Neills okända förmögenhet – dollarmiljonär i hemlighet

17 sep, 2024
Chris O'Neill lämnade kungahuset för några år sedan – men det betyder inte att han inte har några pengar.
Nu avslöjas hans okända förmögenhet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har flyttat hem till Sverige efter att ha bott utomlands ända sedan 2011. Inför deras flytt var många hovexperter oroliga för att Chris skulle vantrivas, då Stockholm skulle vara alldeles för litet för honom.

Chris O'Neill är nämligen född till ett liv i lyx och har alltid tillhört den absoluta överklassen. Han föddes i London och har umgåtts med personer från överklassen ända sedan barndomen. Han studerade på den exklusiva schweiziska internatskolan Institut auf dem Rosenberg i St. Gallen. Skolan tar emot 250 elever per år och utbildningen kostar 600 000 kronor per läsår. Efter studenten flyttade han till Boston och läste internationella relationer. Senare tog han examen från prestigefyllda Columbia Business School i New York.

Annons

Chris O'Neills karriär – nu avslöjas miljonerna

Barndomen och studierna har med andra ord banat väg för att Chris O'Neill ska lyckas och ha en lång karriär. De senaste 30 åren har han jobbat i finansbranschen på företag som NM Rothchild & Sons och Steinberg Asset management.

Han sa upp sig för att starta eget och har även investerat i flera olika bolag, bland annat i den populära kändisrestaurangen The Darby. Han är mångmiljonär och har länge levt ett jetset-liv. Han har även varit delägare i Noster Capital, en hedgefond som är värd hundratals miljoner kronor.

Nu för tiden har Chris sin bas här i Stockholm men ett av kraven när han skulle flytta hit var att han kommer behöva resa en hel del i jobbet.

Källan avslöjar Chris O'Neills okända förmögenhet

Enligt en källa kan Hänt nu avslöja ytterligare detaljer om Chris O'Neills ekonomi.

Exakt hur mycket pengar Chris O'Neill har är inte kartlagt, men redan år 2012 beskrevs han i Aftonbladet som dollarmiljonär. Den hedgefond han tidigare jobbade med – Noster Capital – var kring 2011 värd en halv miljard. De förvaltade miljardbelopp åt investerare, men möttes av kritik för sitt arbetssätt och hur miljoner slussades till skatteparadis.

Med en så gedigen karriär som Chris O'Neill har så gissar vi att han under åren byggt upp en rejäl förmögenhet, och ofta kan plocka upp notorna när han och Madeleine äter middag ute på någon av de trevliga restaurangerna i Stockholm.

FOTO: TT

Annons