BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:NYTT! Spel Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Därför får Madeleine inte följa med kungafamiljen – hovet bekräftar vad som hänt

23 okt, 2024
Prinsessan Madeleine
Nyligen kom nyheten att hela kungafamiljen skulle resa till Brasilien under höstlovet.
Men senare kom beskedet att planerna hade ändrats och prinsessan Madeleine får stanna kvar i Sverige.
Här är orsaken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

I början av veckan meddelades det att kungafamiljen skulle resa till Brasilien under höstlovet. Dagen därpå kom sedan beskedet att prinsessan Madeleine, 42, skulle stanna i Sverige.

Prinsessan Madeleine ställde in resan i sista sekund

Nu bekräftar hovet att planerna ändrades i sista stund då Madeleine valde att inte följa med på resan på grund av privata skäl, vilket Aftonbladet var först med att rapportera.

– Det stämmer att planerna ändrades, prinsessan Madeleine med familj har valt att stanna kvar i Sverige under höstlovet, säger Johan Tegel, biträdande informationschef vid hovet till tidningen.

Att Madeleine och hela hennes familj kommer stanna i Sverige kommer lägligt eftersom Regeringsformen säger att kungens ställföreträdare i första hand ska vara en medlem av kungafamiljen enligt tronföljden.

Annons

Nu faller alltså detta uppdraget på Madeleine, då både drottning Silvia, 80, kronprinsessan Victoria, 47, och Carl Philip, 45, följer med på resan.

Det innebär Madeleines uppdrag som ställföreträdare

Att hoppa in för kungen innebär dock inget extra arbete för Madeleine, såvida inget oväntat inträffar, eftersom kungafamiljens resa har varit planerad sedan länge och därför inte kolliderar med några kungliga åtaganden.

– Resan är nogsamt planerad, vilket innebär att det inte är några uppgifter som statschefen har som kommer att genomföras under den här tiden, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till samma tidning.

FOTO: TT

Annons