LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prins William syns utan vigselring – bekräftar spekulationerna: Kate ville mer

21 okt, 2024
Prins William syns utan vigselring efter äktenskapet med Kate Middleton
Kronprins William och prinsessan Kate Middleton gifte sig år 2011. Sen dess har Kate burit sin vigselring – men prins William har aldrig setts med någon!
Här är anledningen till varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppetBrand logo
Så rika är kungahuset – här avslöjas miljonbeloppet

Det brittiska kungaparet kronprins William, 42, och prinsessan Kate Middleton, 42, gifte sig år 2011, efter att ha varit ett par sen 2005. Idag har de barnen prins George, 11, prinsessan Charlotte, 9, och prins Louis, 6.

William och Kate träffades i samband med sina universitetsstudier på St Andrews University i Fife, Skottland och år 2010 gick prins William ner på knä och friade till Kate med en 12-karats safir- och diamantring som han ärvt från sin mor, prinsessan Diana.

I samband med bröllopet fick prinsessan Kate även en vigselring – men prins William bär ingen ring alls!

Därför bär inte prins William bröllopsring

Kate och William gifte sig den 29 april 2011, och inför bröllopet sa en talesperson för det brittiska kungahuset till People att det bara kommer bli en ring, i enlighet med parets önskemål.

Annons

Och det är Kate som bär ringen som innehåller walesiskt guld. Prins William gör alltså inte det, till skillnad från hans pappa kung Charles, 75, och brodern prins Harry, 40. En källa har sagt till Mirror att beslutet handlar om hans egna stil.

– Han är inte så mycket för smycken. Han har aldrig burit några, och han bestämde sig för att han inte vill ha en nu. Allt beror på personliga preferenser.

Prins William är däremot inte den enda i kungafamiljen som inte vill bära vigselring. Hans farfar, prins Philip, som var gift med drottning Elizabeth i 73 år innan han gick bort år 2021, bar inte heller vigselring.

I en intervju med tidskriften Marie Claire år 2018 menade den kungliga kommentatorn Eloise Parker att hans beslut inte är chockerande.

– Även om det är traditionellt för kungliga kvinnor att bära både en förlovningsring och en vigselring efter att de har gift sig, har det aldrig varit traditionellt för kungliga män att bära en. Det är därför prins Philip och prins William inte bär dem. Jag tror att när du har ett bröllop som ses av miljoner så vet alla att du är gift.

Två händer håller i en annan hand och sätter på en ring.
Prins William sätter på en ring på Kate Middletons finger på deras bröllop 2011. Foto: TT

Prinsessan Kate Middletons sjukdomskamp

Det är mycket som har hänt i det brittiska kungahuset sedan Williams och Kates bröllop. Williams bror Harry och hans fru Meghan lämnade kungahuset, drottning Elisabeth har gått bort varav kung Charles tog över tronen och William fick kronprinstiteln.

Annons

Familjen har även drabbats av sjukdomar. I början av året gick kung Charles ut och berättade att han fått cancer. Bara någon månad senare gick även Kate ut och meddelade att hon också fått cancer, där hon i en video berättat att man upptäckt cancer efter en operation.

– Som ni kan förstå har det tagit tid. Det har tagit mig tid att återhämta mig från min operation för att kunna påbörja min behandling. Men allra viktigast, det har tagit oss tid att förklara allting för George, Charlotte och Louis på ett sätt som är lämpligt för dem, och för att försäkra för dem att jag kommer bli okej.

I september i år meddelade hon att hon avslutat sin cellgiftbehandling, enligt People.

FOTO: TT

Annons