LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Märtha Louise önskade sig en båt i bröllopspresent – kungaparets gåva var något helt annat

31 aug, 2024
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett har sagt ja till varandra! Nu är det även avslöjat vad paret fick i bröllopspresent från norska kungen och drottningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Nu är det klart – den norska prinsessan Märtha Louise, 52, är äntligen gift med sin kärlek Durek Verrett, 49. Paret sa ja till varandra strax efter 14-tiden under lördagen och blev vigda av prinsessans nära vän Margit Lovise Holte.

Men vad fick då brudparet i bröllopspresent?

Kung Harald och drottning Sonjas present till brudparet

Två som såklart närvarade vid det kungliga bröllopet var Märtha Louises föräldrar, kung Harald V, 87, och drottning Sonja, 87. Och det har kanske varit mest spänning och nyfikenhet kring vad just kungaparet ska ge i present till deras dotter, och nyblivne make.

Annons
Geiranger 20240831. Prinsesse Märtha Louise og Durek Verret ankommer bryllupsfesten sin på Hotel Union i Geiranger lørdag.Foto: Heiko Junge / NTB Heiko Junge

Men nu behöver det inte spekuleras mer, för Se og Hør kan nämligen avslöja presenten. Märtha och Durek fick ta emot en unik blå keramikvas – gjord av drottningen själv!

Vasen i sig fick däremot inte ta plats på presentbordet. Utan istället fanns det en bild på vasen i en glasram, tillsammans med en lapp underskriven av kungen och drottningen.

Prinsparets önskelista – ville ha en båt

Om prinsparet hade önskat sig en vas är oklart, men däremot vet vi en sak som stod på deras officiella önskelista. Nämligen en båt.

Annons

”Vår önskan när det kommer till en bröllopspresent är något som för familjen samman. Och en sak som vi alla älskar att göra som verkligen för oss samman som familj är båtlivet. Vi vill be er alla att bidra till en familjebåt (RIB) för underbara dagar till sjöss”, stod det på önskelistan enligt Se og Hør.

Utöver det kunde gästerna även välja att stödja diverse välgörenhetsorganisationer som paret är särskilt engagerade i. Som bland annat Prinsessan Märtha Louises stiftelse. Fonden bildades 1972, i syfte att hjälpa barn under 16 år med funktionsnedsättningar i Norge.

FOTO: Heiko Junge / Jonas Ekströmer/TT

Annons