ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Spel Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Detaljen med Estelles utseende chockar – är äldre än vad man tror!

23 okt, 2024
Prinsessan Estelle är 12 år gammal, men en accessoar i hennes garderob är betydligt mycket äldre.
Faktiskt mycket äldre än vad man hade kunnat tro...!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins DanielBrand logo
Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins Daniel

Prinsessan Estelle har en ljus framtid framför sig. Idag är hon 12 år gammal och lever till viss del ett helt vanligt liv med skolgång och kompisar. Men vid sidan av är hon ju också Sveriges framtida drottning och tronarvinge efter sin mamma kronprinsessan Victoria, 47.

Under hela Estelles liv har hon haft offentlighetens ljus på sig och hon har redan blivit en symbol för hopp och framtid. Estelle har visat prov på mognad för sin ålder och har redan deltagit i olika officiella och kungliga engagemang.

Trots detta har hennes föräldrar aktivt försökt ge prinsessan en normal barndom, samtidigt som hon förbereds för sitt framtida ansvar.

Det hände med Estelle Bernadottes diadem

Hennes namn, Estelle, är ett namn som finns i familjen Bernadotte sedan tidigare. Estelle är döpt efter Estelle Bernadotte som levde mellan åren 1904 och 1984 och som var gift med kungens gudfar Folke Bernadotte. Dessutom heter hagasessan Désirées första barnbarn Estelle.

Annons

Något annat som Estelle ärvt från den forna Estelle Bernadotte är hennes diadem! Få känner till historien om det 150 år gamla smycket och den osäkra framtiden för prinsessan Estelles glittrande arv.

Estelle Manville och Folke Bernadotte blev blixtkära under en resa på franska rivieran. Det ledde till giftermål på Estelles familjegods utanför New York 1928.

Diademet är 150 år gammalt – var tillägnat prinsessan Estelle

Diademet tillhörde från början drottning Sofia och Folke ville såklart att frun Estelle skulle bära diademet, vilket hon gjorde ofta. Diademet gick sedan i arv till sonen Folke. Efter Estelles död 1984 erbjöd sonen Folke det svenska kungahuset att köpa tillbaka diademet, men de tackade nej, och Folke med familj ansåg inte att de hade någon användning för det.

Istället sålde han det till norska kungahuset och det hamnade i kung Haralds ägo, vilket Folke Bernadotte berättade för Svensk Dam 2012.

Så när kronprinsessan födde Estelle trodde nog många att hon och Daniel skulle köpa tillbaka diademet. Men då framkom det att diademet skickats till London för restaurering år 1995. Där blev det dock stulet.

Så vilket diadem Estelle kommer bära i framtiden får vi helt enkelt vänta och se.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, TT

Annons