LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Drottning Elisabeths arv avslöjat – prins Harry får mer än prins William

28 jul, 2024
prins harry och prins william
Drottning Elizabeth beslutade innan sin död om en mängd olika detaljer kring fördelningen av sin förmögenhet.
Nu visar det sig att prins Harry får mer än prins William.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

De senaste åren har inneburit mycket tunga besked för det brittiska kungahuset. Först sade prins Harry och hertiginnan Meghan Markle upp sitt kungliga uppdrag och flyttade till USA. För två år sedan gick drottning Elizabeth II bort och inte långt därefter visade det sig att även kung Charles – OCH prins Williams fru Kate Middleton fått cancer.

Så det har varit mycket diskussioner om hur saker och ting ska bli. Inte minst har man grävt mycket i arv och testamenten – vem får vad?

Annons

Prins Harrys 40-års present från Drottning Elizabeth – ofattbara miljonbeloppet in på kontot

Ett dokument som nu blivit offentligt visar på att en stora summa pengar snart väntar för prins Harry. Hans bortgångne mormor – drottning Elizabeth den förste – lämnade nämligen en stor kontantgåva för honom att få tillgång till på sin 40-årsdag. Denna infaller den 15 september i år, och beräknas ligga på närmare 100 miljoner kronor, rapporterar Times.

När prins William fyllde 40 år firades han med en ceremoniell konsert i Westminster Abbey, något som nu inte är så troligt att prins Harry får. Således blir det mer pengar till prins Harry privat att göra vad han vill med. Den totala familjenfonden som drottning Elizabeth lämnat efter uppges omfatta drygt en miljard svenska kronor, skriver Mirror.

prins harry och william med drottning elizabeth den första

– William kommer istället att kunna dra nytta av den stora rikedomen i hertigdömet Cornwall, en privat egendom som finansierar kungens arvtagares offentliga, välgörande och privata aktiviteter, säger en källa till nyhetsbyrån och fortsätter:

Annons

– Som ett resultat kommer Harry sannolikt att få lite mer än hälften av de 14 miljoner pund som tilldelats bröderna.

FOTO: TT

Annons