LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Hovet bekräftar: Drottning Silvia ställer in allt – skakas av dödsfallet i familjen

19 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Drottning Silvias bror har förlorat sin fru och den svenska kungafamiljen är i stor sorg.
Nu väljer drottningen att ställa in.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Sverige kommer att få kungligt besök av Norge på fredag.

Drottning Sonja, 87, är nämligen på väg till huvudstan för att tillsammans med drottning Silvia, 80, inviga höstens nya utställning på Prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården.

Men bara två dagar innan invigningen kom hovet med ett olycksbud: Drottning Silvia har drabbats av ett dödsfall i familjen och drottning Sonja får inviga ensam.

Till Svensk Damtidning säger hovets informationschef Margareta Thorgren att drottningen tyvärr inte kan delta på grund av att hennes svägerska, hennes bror Ralf Sommerlaths hustru Charlotte, har gått bort.

– Anledningen till att drottningen tyvärr inte kan delta är att Silvias svägerska, hennes bror Ralf Sommerlaths hustru Charlotte, har gått bort. På fredag är det begravning, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

Då äger Charlottes begravning rum

Charlotte gick bort i helgen, och drottning Silvia är i Berlin för att inleda firandet av Childhood Tysklands 25-årsjubileum, men kommer att resa därifrån till begravningen.

– Begravningen kommer att äga rum på fredag och den kommer vara privat. Kungen och drottningen kommer att vara närvarande med sina barn, säger Margareta Thorgren till tidningen.

Begravningen kommer att ske i Belgien eftersom att Ralf, 95, har sitt säte där. Enligt sin egen Facebook-sida bor 95-åringen i Kettenis som ligger nära den tyska gränsen. Ralf är drottning Silvias äldsta bror och är den enda av hennes syskon som fortfarande lever. Hennes andra bröder, Walther Sommerlath, och Jörgen Sommerlath, dog 2020 respektive 2006.

FOTO: TT

Annons