Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!
Drottning Silvia utesluten från familjearvet – utnyttjad ekonomiskt!
Det var i oktober som drottning Silvia, 80, tog med sig hela familjen till Brasilien på en privat höstlovsresa. Dagen efter det blev det dock känt att prinsessan Madeleine med familj, beslutat att stanna i Sverige på grund av privata skäl. I övrigt var det alltså kronprinsessan Victoria och prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia som åkte utöver kungaparet.
– Kungafamiljen kommer att ta del av drottningens barndoms hemland, bekräftade hovets biträdande informationschef Johan Tegel till Expressen.
Som många vet levde den svenska drottningen sina första tio år i livet i Brasilien, innan hon flyttade till Tyskland. På plats har hon alltså fortfarande familjemedlemmar och särskilda platser som betyder mycket för henne.
En av dessa är familjegården Fazenda Cafezal där drottningens mor Alice Sommerlath växte upp. Enligt Svensk damtidning åker den 80-åriga kungligheten alltid dit när hon reser till Brasilien.
Videos från Hänt
Drottning Silvias familjearv hotades – fula knepet av sysslingen
Varför drottningen också lär ha tagit nyheten att hennes syssling Álvaro Pinto de Aguiar lagt ut den till försäljning hårt. Familjearv var hotat och hon skulle inte få chans att visa upp en viktig del av hennes historia för barn och barnbarn igen.
Köparna till den magnifika gården belägen tre timmar utanför São Paulo, avslöjar dessutom att kusinen försökt driva upp priset på fastigheten och möblemang genom att nämna drottning Silvia i annonsen.
– Han var väldigt stolt över drottningen, och har försökt sälja möbler som hon har använt. Han ville så klart få priset högre än vad gården var värd, men det gick inte, säger köparen Eliana Galvão Puoli till Expressen.
Som tur är ska köparna restaurera gården till sitt ursprungliga skick. De hälsar också att vidare i intervjun att drottningen är varmt välkommen att besöka dem.
– Det hade varit en ära om hon skulle komma och hjälpa oss. Men jag förstår att det blir känslomässigt och sentimentalt, och kanske inte så tekniskt, säger Puoli till tidningen.
FOTO: JONAS EKSTRÖMER / Adam Ihse/TT