LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Drottning Silvia har inget val – tar barnbarnen: ”Viktigt”

24 aug, 2024
Drottning Sylvia och barnbarnen
Drottning Silvia har fullt upp.
Om hon vill träffa sina barnbarn så är det såhär det får bli.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar Estelle och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar Estelle och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Det är förståeligt att drottning Silvia, 80, har en utmaning i att hinna träffa sina åtta barnbarn samtidigt som hon jonglerar ett fullspäckat schema med officiella åtaganden – nu avslöjar hon sitt effektiva knep som gör att hon kan spendera tid med alla.

Spenderar mest tid med familjen under sommaren på Öland

Det hör till ovanligheten att vi får se alla medlemmar i kungafamiljen tillsammans. Men sommaren är den tid på året då Silvia spendera mest tid med familjen. Speciellt under kronprinsessan Victorias, 47, födelsedag, då alla barn och barnbarn är på plats på Öland för att fira den stora dagen och njuta av sin välförtjänta semester.

Kronprinsessans födelsedag firas traditionellt med Victoriakonserten i Borgholms slottsruin på Öland. I år fick vi bevittna kungafamiljen sjunga och dansa till framträdanden av flera älskade svenska artister, inklusive Lena Philipsson och Molly Hammar.

Annons

Silvias knep för att få tid med barnbarnen – får följa med på saker för att hinna ses

Men när terminerna börjar igen är tiden knapp. När alla barnen har fullt upp med skola, har drottning Silvia fullt upp med officiella uppdrag. I dokumentären Silvia, Sveriges tyska drottning berättar hon hur hon gör för att få tid med barnbarnen:

– Om jag har tid hämtar jag dem från skolan eller tar dem till skolan. Jag tror att det är viktigt, säger drottningen i dokumentären.

Dessutom befinner hon sig gärna i publiken när de kungliga barnen utför olika framföranden och aktiviteter med skolan.

– När de sjunger julsånger eller när lucia är där så är vi med, förklarar drottningen.

Drottningens barnbarn består av prinsessan Estelle, prins Oscar, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian. Samt prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

FOTO: TT

Annons