LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Estelle totalt förtvivlad – chockerande avslöjandet om kungen i direktsändning

15 jul, 2024
Till vänster: Prinsessan Estelle går tillsammans med prins Oscar och kronprinsessan Victoria. Estelle ler in mot kameran. Till höger är en skärmdump från Victoriakonserten där hon sitter bredvid prins Oscar. Från Estelle pekar en röd pil mot en mindre bild i mitten som är en närbild på prinsessan Estelle som gör en ledsen min.
Under söndagen hyllades kronprinsessan Victoria med traditionsenliga Victoriakonserten.
Men något som inte visades under SVT-sändningen var prinsessan Estelles ledsna min mitt under firandet...
Annons
Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar överBrand logo
Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar över

Kronprinsessan Victoria fyller 47 år! Som traditionen följer firas födelsedagen på Öland med nära familjen.

Under söndagseftermiddagen steg hela kungafamiljen ut vid Solliden slott för att möta folket utanför, och för ovanlighetens skull syntes kungafamiljens alla medlemmar tillsammans.

Något som också är tradition på kronprinsessans födelsedag är Victoriakonserten på Borgholms slottsruin. I år uppträdde Lena Philipsson, Albin Lee Meldau, Molly Hammar, Olivia Lobato och Edda Magnusson.

Prinsessan Estelles förtvivlade min – bilderna som ingen fick se

Victoriakonserten kunde man se på SVT under söndagskvällen, men egentligen ägde den rum redan under eftermiddagen.

Annons

Något som inte syntes i sändningen var prinsessan Estelle när hon visade en förtvivlad min. Men nu har det släppts bilder bakom kulisserna från firandet!

Prinsessan Estelle, 12, sitter på första parkett mellan sin bror prins Oscar, 8, och sin pappa prins Daniel. Bilderna som visar prinsessan Estelles ledsna uttryck är troligen tagna en bit in i konserten, då prins Daniel till en början syns sitta med solglasögon som han sedan bytt ut till sina vanliga glasögon en bit in under sändningen.

Prinsessan Estelle på Victoriakonserten 2024. Jonas Ekströmer/TT
Prinsessan Estelle ser förtvivlad ut. Jonas Ekströmer/TT
Annons

Det är än så länge oklart vad det är som faktiskt får prinsessan att både se ledsen och förtvivlad ut – men det finns en liten misstanke om orsaken.

Är detta orsaken till prinsessan Estelles ledsna min?

Åt hållet som Estelle tittar finns nämligen en stor tv-skärm, som med största sannolikhet visar de förinspelade klippen som visas under konserten.

I ett av klippen som visas framåt slutet av kvällen berättar Jim Rudolfsson, slottsvaktmästare på Borgholms slott, om en trebent hund.

Annons

På 1500-talet beordrade kung Johan den tredje man skulle avliva hunden eller låta den stympas. Detta för att den inte skulle användas till tjuvjakt på Öland, vilket var strikt förbjudet för alla utom kungen.

– Var det en bonde som hade tjuvjagat tredje resan – då var halsen förverkad, säger slottsvaktmästaren.

Kanske var det detta inslag som högg tag i prinsessans djurvänliga hjärta och gjorde så att hon reagerade så som hon gjorde?

Jim Rudolfsson, slottsvaktmästare på Borgholms slott i ett inslag från Victoriakonserten 2024. SVT/Skärmdump

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons