LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Gravida prinsessan Sofia varnas av specialistläkaren – måste kontrolleras

13 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
FOTO: TT
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt fjärde barn.
Men förlossningen, som väntas i februari nästa år, kantas av risker och nu varnas hon av läkare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

För drygt två veckor sedan så meddelade prinsparet att de väntade sitt fjärde barn. Prins Carl Philip, 45, och Prinsessan Sofia, 39, har sedan tidigare barnen Julia, 3, Gabriel, 7, och Alexander, 8.

Hittills har allt med andra ord gått väldigt bra. Men nu rapporterar tyska GALA att prinsessans kommande förlossningen kan komma att kantas av en del risker.

Därför varnas prinsessan Sofia inför förlossningen

Det är nämligen så att vid tidpunkten då barnet väntas har Prinsessan Sofia hunnit med att fylla 40 år. Och när man har fyllt 40 och är havande så klassas det hela som en högriskgraviditet.

Till den tyska tidningen delar specialistläkaren Dorothee Struck med sig av sina råd och hur det är att skaffa barn efter 35 år. Hon berättar också om vad prinsessan Sofia bör vara extra uppmärksam på just nu.

Annons

Råden till gravida prinsessan Sofia

Bland annat så säger specialistläkaren inom gynekologi och obstetrik att prinsessan inte får missa de regelbundna kontrollerna som erbjuds på mödravårdscentralen, vilket hon också är övertygad om att prinsessans läkare kommer att påminna henne om.

Två av de vanligaste graviditetsrelaterade sjukdomarna som finns efter att du fyllt 35 är högt blodtryck och graviditetsdiabetes. Men om Prinsessan motionerar och rör på sig kommer detta inte bli ett problem enligt specialistläkaren Dorothee Struck.

FOTO: TT

Annons