LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Gravida prinsessan Sofias tårar – ingen hade en aning: ”Osäker”

20 sep, 2024
AvAlexandra Glahns
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väntar fjärde barnet.
Det får oss att minnas ett alldeles särskilt rörande ögonblick när hon var gravid med prins Alexander.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöketBrand logo
Här får drottning Silvia dissen under kungliga besöket

Nyligen gick prinsessan Sofia och prins Carl Philip ut med den stora nyheten att de väntar sitt fjärde barn. Den gravida prinsessan tog med sig sin make och besökte nyligen Värmland för ett fullspäckat program.

Det påminner oss om ett tidigare besök i norr, för nio år sedan. Då var prinsessan också gravid, med sitt första barn, när prinsparet besökte Sofias hemort, Älvdalen.

Sofias känslosamma möte: ”Var osäker på...”

Den gången visste inte allmänheten om att hon var gravid – och en rörd Sofia full av gravidhormoner lyckades inte hålla tillbaka tårarna den gången.

Annons

När prinsessan såg alla som kommit för att möta henne blev hon omtumlad:

– Jag var osäker på om några skulle komma...

Sofia togs emot av många, bland annat gamla förskolepedagoger, familjevänner, och lärare. Med all den kärleken runtomkring sig och en liten prins i magen kunde hon inte stoppa tårarna.

– Dalarna har en väldigt viktig plats i mitt hjärta och speciellt Älvdalen. Här spenderade jag de år som till stor del har format mig som person.

Efter den resan berättade hovet att prinsparet väntade sin första prins (prins Alexander). Nio år senare valde de en annan linje, att berätta om graviditeten innan resan. Och visst kan man skönja Sofias gravidglow och prinsparets otroliga lycka och glädje genom bilderna.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip och barnen prins Gabriel, prins Alexander och prins Julian. FOTO: Jonas Ekströmer/TT

FOTO:

Annons