LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Har bestämt sig – kungen nobbar prinsessan Märtha-Louise bröllop

16 aug, 2024
Till vänster: norska prinsessan Märtha Louise tillsammans med hennes blivande make Durek Verrett. Till höger, närbild kung Carl Gustaf.
I slutet på augusti gifter sig den norska prinsessan Märtha Louise.
Men den senaste tiden har det varit en del skandaler kring det norska kungahuset och nu visar det sig att vår svenska kung och drottning inte kommer att delta på bröllopet!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritikenBrand logo
Märtha Louise svar om prinsesstiteln efter kritiken


Den 31 augusti gifter sig den norska prinsessan Märtha Louise, 52, med sin omtalade kärlek, amerikanen och schamanen Durek Verrett, 49.

Prinsessan Märtha Louise är en del av det norska kungahuset. Hon är dotter till kung Harald V, 87, och drottning Sonja, 87. Hon är den fjärde i den norska successionsordningen, efter sin yngre bror kronprinsen Haakon Magnus, 51.

Hänt har nyligen rapporterat om skandalerna kring kronprinsens fru Mette-Marits äldsta son Marius Borg Høiby, 27. Och nu visar det sig att vår svenska kung och drottning inte kommer delta på Märtha Louise bröllop.

Därför kommer inte kungen på norska prinsessans bröllop

Nyligen fick vi veta att Marius blivit gripen av polis. Han är en del av kungafamiljen, men föddes innan Mette-Marit träffade kronprinsen och har därför ingen kunglig titel.

Annons

Marius är misstänkt och åtalad för skadegörelse och ”kroppskrenkelse”, vilket innebär misshandel eller fysiskt ofredande. Enligt Se og Hør ska han psykiskt och fysiskt ha attackerat en kvinna i 20-årsåldern, och det hela ska ha skett i hennes egen lägenhet på Frogner i Oslo i början på augusti.

Nyligen uttalade sig norska hovet för första gången om händelsen.

Det är inte känt vilka som kommer delta på prinsessan Märtha-Louises bröllop och vi vet därför inte om Mette-Marit eller hennes familj kommer delta på hennes svägerskas stora dag. Men något vi däremot vet är att vårt svenska kungapar inte kommer göra det!

Enligt den kungliga kalendern ska nämligen kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på ett annat evenemang samma dag. Det är Världens Musik & Mat som sker i slottsparken på Stenhammars Gods i Flen.

Märtha Louises och fästmannens chockdrag – mamman inte bjuden till bröllopet

Någon som inte heller kommer att delta på bröllopet är Durek Verretts mor –Veruschka Urquhart, 81. Detta enligt Se og Hør.

Annons

Redan våren 2023 skrev Se og Hør att mamma och son brutit all kontakt. I mars 2023 berättade Veruschka för tidningen att hon misstycker till Dureks schamanism.

Veruschka har talat öppet om den snåriga relationen i media, och Hänt har tidigare rapporterat om att Märtha Louise och Dureknu hotar med att stämma mamman. Prinsessan anklagar mamman för förtal och hotar med miljontals dollar i skadestånd, om hon inte tar tillbaka sina uttalanden om bröllopet och schamanskapet.

– Jag kan inte tro det, det är långt över gränsen. Jag är helt förkrossad efter att ha läst brevet, har Veruschka sagt och syftat på det brev som paret skickat där de hotat med skadeståndet.

FOTO: TT

Annons