LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Daniel tvingas lämna Estelle – prinsen reagerar på förbudet

16 jul, 2024
Estelle och Daniel
Fredrik Sandberg/TT
Prinsessan Estelle har ett intresse som inte alla känner till.
Prins Daniel får dock hålla sig undan och är inte alltid välkommen att vara med.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins DanielBrand logo
Här syns prinsessan Estelle med kändisdottern – underbara scener med prins Daniel

Volleybollstjärnan Isabelle Haak, 25, är årets vinnare av Victoriapriset, som traditionsenligt delades ut på kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande vid Solliden slott. Innan söndagens prisutdelning blev Isabella bjuden till en privat fika hemma hos kronprinsessan och prins Daniel på Villa Skönvik.

– Vi pratade om allt möjligt, om Victoriafonden och allt kring det – och så frågade de mycket om volleybollen såklart! berättade Isabelle för Expressen.

Självklart fanns det även tid för att testa på att spela volleyboll. På plats fanns även prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 8, som fick lära sig trix och tips av volleybollproffset.

– Vi spelade faktiskt lite där i trädgården, sa Isabella och fortsatte.

Annons

– Prinsessan Estelle verkar väldigt nyfiken på att testa lite och det var kul! Men hon har ju basketen.

Estelles hemliga intresse – prins Daniel berättar

Trots det ovanliga livet som prinsessa har Estelle alltså egna fritidsintressen precis som vilken 12-åring som helst. Hon älskar nämligen att spela basket. Sportintresset delar hon med sin bror, prins Oscar, som är en riktig fotbollskille. Pappa Daniel har tidigare berättat för Sportbladet om barnens fritidsaktiviteter.

– De har redan börjat springa snabbare än mig. Men det får man ta. Det är lite kul också, kanske.

Prins Oscar och Prinsessan Estelle under nationaldagsfirandet på SkansenClaudio Bresciani/TT


Prins Daniel verkar glädjas över att barnen tycker om att idrotta. Han berättar om hur han drömmer om att barnen ska få uppleva lagandan som finns i idrott.

– Jag vill gärna att mina barn ska få uppleva att vinna tillsammans med andra i ett lag. Känslan när man går av planen och har vunnit och har kämpat. Att man kanske har lite ont men att det ändå bara är glädje. Eller att man klappar om varandra efter en förlust och tänker att ”nu jäklar ska vi träna hårdare så att vi kan ta dem nästa gång”. Det är ju det man verkligen vill att barnen ska få uppleva. Men på deras villkor.

Prins Daniel avslöjar – därför stoppas han från Estelles basketmatcher

Trots familjens delade kärlek för sport så är det inte alltid helt enkelt att närvara när barnen spelar, berättar prins Daniel i samma intervju. Det är nämligen så att en viss regel gör så att han inte får vara med när Estelle spelar basket.

– Jag är engagerad som förälder, skjutsar och ställer upp. Nu har de inte börjat med matcher ännu, eller Estelle har spelat två basketmatcher men då fick inga föräldrar vara i hallen.

Han fortsätter:

– Men annars är jag där och försöker uppmuntra.

FOTO: TT


Annons