LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Hovet bekräftar: Kungafamiljen syns inte tillsammans – detta har hänt

01 okt, 2024
På somrarna har vi kunnat njuta av officiella bilder på hela kungafamiljen tillsammans – men inte de senaste åren!
För Hänt avslöjar nu hovet varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar överBrand logo
Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar över

Kungafamiljen har haft en hektisk sommar. Prinsessan Madeleine, 42, och Chris O'Neill, 50, flyttade från USA till Sverige, Drottning Silvia har haft 80-årsfirande och kronprinsessan Victorias, 47, födelsedag har traditionsenligt firats på Öland, bara för att nämna några exempel.

I mitten på juli samlades alltså hela kungafamiljen på Öland för att bland annat titta på Victoriakonserten på Borgholms slottsruin. För ovanlighetens skull syntes också hela familjen tillsammans utanför Sollidens slott för att möta folket utanför!

Annons
Kungafamiljen på Sollidens slott.
Hela kungafamiljen tillsammans på Victorias födelsedagsfirande i år. Foto: TT

Därför tog inte kungafamiljen en officiell gemensam bild

Även om hela familjen ställde upp för en bild så vet de inbitna att något inte var som det brukar! Genom åren har vi nämligen fått se officiella, mer uppställda bilder på hela Kungafamiljen tillsammans på sommaren – men inte i år. Nu avslöjar hovet varför.

Kungafamiljen framför Sollidens slott år 2017. Foto: TT
Officiellt foto på kungafamiljen år 2021. Foto: TT
Annons

”Fotot du tänker på är inte foton som tas varje år”, skriver hovet i ett mail till Hänt.

Och anledningen till det är helt enkelt för att det inte något som kungahuset prioriterar. Senast det togs officiella foton på Kungafamiljen på Solliden var 2021 och 2018, menar hovet.

Det enkla svaret är att det planeras inte för att tas officiella foton på Solliden varje år.”, skriver hovet.

Prinsessan Sofia gravid: ”Det här blir en prinsessa”

Om det kommer tas någon sommarbild nästa år återstår därför att se – men det vi kan förvänta oss i så fall är att det i så fall kommer att det kommer befinna sig en person till i bilden jämfört med de senaste.

Annons

I början av september gick ju nämligen hovet ut med att prinsessan Sofia, 39, och prins Carl Philip, 45, väntar sitt fjärde barn – kungaparets nionde barnbarn!

Sedan tidigare har ju paret tre söner, prins Alexander, 8, prins Gabriel, 7, och prins Julian, 3 men nu går spekulationerna om det blir en liten prinsessa denna gång varma. Inte minst av radioprofilen Titti Schultz, 52, som tillsammans med Ebba Kleberg von Sydow, 43, driver podcasten Monarkerna.

– Jag har känt, sedan nyheten kom, att det här blir en prinsessa. Jag är helt säker. Jag är beredd att börja betta på det. Stora summor. Jag är helt säker på det. Jag har noll intuition, så jag har förmodligen fel. Tills barnet är här kommer jag att säga att det blir en prinsessa, 100 procent, sade hon nyligen i TV4:s Nyhetsmorgon.

Barnet väntas komma i februari 2025, så det återstår att se!

FOTO: TT

Annons