ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Därför har prinsessan Sofias föräldrar flyttat isär efter 42 år – hovet bekräftar

04 okt, 2024
Prinsessans Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist har flyttat isär. Till Svensk damtidning dementerar hovet nu att det skulle röra sig om en skilsmässa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Prinsessan Sofia, 39, kommer ursprungligen från Älvdalen. Där växte hon upp med hennes systrar Lina och Sara och föräldrarna Marie och Erik Hellqvist.

Barndomshuset som Marie och Erik köpte år 2005 har stått kvar, och fram tills nyligen har de båda varit bosatta där. Men nyligen nåddes vi av beskedet att pappa Erik har flyttat ut.

Prinsessan Sofias pappa Erik har flyttat från Älvdalen

Sedan mitten av augusti är han nämligen folkbokförd i Stockholm, enligt Skatteverkets handlingar som Expressen var först att ta del av.

Erik bekräftar att en flytt har gjorts men är fåordig om situationen.

– Jag är i Stockholm och det finns inget annat, säger han.

Fastigheten som Erik har flyttat in i ägs av staten, men förvaltas i Kungliga Djurgårdens förvaltning. Det innebär i praktiken att hans dotters svärfar kungen är den som har det slutliga ordet om vem som får bo i huset.

Annons

Marie har däremot inte gjort någon flyttanmälan utan står fortfarande skriven på familjens villa i Dalarna.

Hovet dementerar skilsmässa: ”Två boenden”

Till Svensk Damtidning dementerar hovet att det skulle röra sig om en skilsmässa.

De menar att det snarare handlar om att prinsessans föräldrar skaffat sig ytterligare en bostad:

– Det stämmer: Prinsessan Sofias föräldrar har två boenden tillsammans, ett i Älvdalen och ett i Stockholm. I övrigt kommenterar inte hovet privata boenden, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

FOTO: TT

Annons