LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Hovet stoppar Marius Borg – utesluts från familjen

26 aug, 2024
Den senaste tiden har det kretsat mycket kring Marius Borg Høiby efter att han blev gripen.
Nu plockas han bort från sammanhang med kungafamiljen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Det har gått drygt tre veckor sedan det blev känt att Marius Borg Høiby, 27, hade gripits för misshandel.

Marius är son till den norska kronprinsessan Mette-Marit och hennes ex Morten Borg. Marius brukar räknas till den norska kungafamiljen, men han har ingen kunglig titel.

Enligt flera experter är det som hänt i Norge den största katastrofen som någonsin inträffat ett kungahus.

Prinsessan Märtha Louise gifter sig med Durek Verrett

I skrivande stund håller man på och utreder fallet men samtidigt är det annat som händer inom den norska kungafamiljen. På lördag gifter sig prinsessan Märtha Louise med ”shamanen” Durek Verrett. Det ska enligt uppgifter bli ett storslaget bröllop i norska Geiranger, enligt brudparet ett ”oförglömligt äventyr” som pågår i fyra dagar.

Annons

Eftersom att Märtha Louise lämnat sina kungliga arbetsuppgifter är bröllopet ingen offentlig tillställning utan ska hållas privat. Detta betyder också att gästlistan inte är offentlig.

Men nu rapporterar NRK vilka kungligheter som kommer närvara.

”Kungafamiljen ser fram emot att vara med på prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts bröllop som gäster”, skriver norska kungahuset i ett pressmeddelande.

”Ers majestät kungen och drottningen är närvarande under prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts bröllop i Geiranger. Ers kungliga högheter kronprinsesn och kronprinsessan, prinsessan Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus och prinsessan Astrid kommer också att närvara under bröllopshelgen”, står också i pressmeddelandet.

Marius Borg Høiby plockas bort – får inte vara med familjen

Med tanke på den senaste tidens händelser kring Marius kan nu NRK komma med ett besked gällande hans närvaro på bröllopet i helgen.

Enligt uppgifter så kommer Marius Borg Høiby inte att delta på bröllopet. NRK erfar att detta beslutades för en tid sedan, före den våldsamma incidenten tidigare denna månad.

FOTO: Håkon Mosvold Larsen, Lise Åserud

Annons