LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Oacceptabla beteendet på Estelles skola – källan avslöjar: ”Ingen skulle erkänna”

25 aug, 2024
campus manilla kungligheternas skola
Kronprinsess-parets två barn går på den prestigefulla Campus Manilla. Nu avslöjar den kända mediaprofilen – vars egna barn går på skolan – smutsiga detaljer inifrån.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar Estelle och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar Estelle och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels barn prins Oscar och prinsessan Estelle började i fjol på den exklusiva privatskolan Campus Manilla i Stockholm. Utöver kungligheter så finner man också barn till många av landets mest förmögna och framgångsrika föräldrar.

Några av dessa är journalisten, författaren och poddaren Alex Schulman, 48 och hans fru och tillika medieprofilen Amanda Schulman, 43. Makarna har varit gifta i över ett decennium och har de tre barnen Charlie, 14, Frances, 12, och Louis, 7, tillsammans.

Prinsessan Estelle går i Alex Schulmans dotters klass

I det senaste avsnittet av Alex podcast Alex & Sigge som han har tillsammans med kollegan och vännen Sigge Eklund, avslöjas detaljer om stämningen på skolan. Prinsessan Estelle började då nämligen i dottern Frances klass – vilket kom att röra om ordentligt i grytan.

alex schulman och dottern frances
Alex Schulman med dottern Frances. Foto: Karin Törnblom/TT

– Det är ganska liten skillnad mellan en kommunal skola och en privatägd. Det är samma slitna toaletter, det är samma leda hos lärarna, alltså deras sorgsna blicka i korridorerna. Samma problem med klotter, och att folk sitter med skärmar. Det är samma mobbning. Alltså jag märkte noll skillnad – fram tills en dag. Då det hände något i den privata skolan, inleder Alex i podden.

Annons

Det som hade hänt, menar Alex, är att några ”kungliga barn” hade börjat på skolan. Något som enligt honom påverkade föräldrar till barnen på skolan på ett anmärkningsvärt vis.

Föräldrarnas galna beteende på Campus Manilla – när kungligheterna började

– Det var en jävligt märklig höst, berättade då en lärare till mig. För skolan fick då problem med parkeringsplatser, utanför. Det här berättade han då, en vanlig höst så är det vanligt att föräldrarna skjutsar sina barn första veckan med bil. Och sedan får de då åka skolbuss eller kommunal buss. Men den här kungliga hösten så fortsatte föräldrar att skjutsa sina barn i bilar.

Poddkollegan Sigge frågar om huruvida det har att göra med att de vill stöta på i kungaparet, vars barn börjat i skolan.

– Det ligger ju i farans riktning att det är så, svarar Alex.

Den hösten ska också plötsligt allt fler av föräldrarna ha börjat följa sina barn ända in i klassrummen när de lämnar av dem på morgnarna.

– Ingen skulle väl någonsin erkänna det men det är klart att den här enorma ökningen måste handlat om att föräldrarna ville komma i närheten av de här kungligheterna. Kanske de kunde bli vän med någon av de kungliga barnens föräldrar om man bara stannade kvar länge nog i korridoren.

FOTO: TT

Annons