LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kate Middleton dumpad av prins William – förkrossande händelsen: ”Dubbelt sviken”

01 aug, 2024
Kate Middleton och prins William
Foto: TT
Prins William och Kate Middleton har varit gifta sedan 2011.
Men vägen fram till bröllopet var inte helt spikrak – bara några år tidigare hade William dumpat Kate över telefon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem saker du kanske inte visste om Kate MiddletonBrand logo
Fem saker du kanske inte visste om Kate Middleton

De senaste åren har varit minst sagt turbulenta för det brittiska kungahuset. I februari gick Charles, 75, ut med att han hade cancer. Och bara månader senare kom ännu ett cancerbesked – denna gång gällde det Kate Middleton, 42.

Prins William, 42, står näst på tur att ta över som kung i Storbritannien, med Kate vid sin sida.

Kate och William träffades i samband med sina universitetsstudier på St Andrews University i Fife, Skottland, och de blev ett par under 2005.

2010 gick prins William ner på knä och friade till sin kära Kate med en 12-karats safir- och diamantring som han ärvt från sin mor. Paret befann sig då i Kenya och förlovningen blev en världssensation.

2011 vankades det bröllop och glädjen var total. Men vägen fram till bröllopet var däremot inte en dans på rosor...

Kate Middleton dumpad över telefon av William

Det var nämligen på håret att det alls blev något giftermål.

Enligt Daily Mail dumpade prins William plötsligt Kate efter fyra års dejtande – över telefon. Året var då 2007 och den 24-årige William ska ha sagt att han kände att de båda ”behöver lite utrymme för att hitta sin egen väg”.

Annons

Det var ett ödesdigert samtal som den unga Kate fick ta emot. Enligt tidningen ska paret ha pratat i 30 minuter, och sedan bestämt sig för att göra slut.

Denna chockerande nyhet är en del av Robert Jobsons kommande biografi, Catherine: Princess of Wales, av vilken han ska ha delat med sig av utdrag till Daily Mail.

Enligt Jobson ska uppbrottet ha tagit hårt på prinsessan.

”Det var ett förödande slag för Catherine, som kände sig dubbelt sviken över att bli dumpad över telefon.”, skriver han.

William ska däremot ha firat sin nyfunna frihet med att bli riktigt full under ”en alkoholfylld natt på nattklubben Mahiki i Mayfair med sina nära kompisar”.

Så vann Kate Middleton tillbaka prins William

Efter uppbrottet levde Kate och William sina liv på varsitt håll under en period.

Men ödet spelade dem ett spratt när de träffades igen – under en maskeradkväll. Enligt Jobson ska Kate ha anlänt i en utklädd som sjuksköterska och fullkomligt golvat den unge prinsen.

”De tillbringade sedan den första delen av kvällen i en djup konversation tillsammans innan de gick ut på dansgolvet, där det slutade med att de kysstes.”, skriver Jobson.

Kärleken vann alltså till slut, och Kate och William kilar numera stadigt.

FOTO: Splash News/TT

Annons