ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Mette-Marit djupt bekymrad för dottern Ingrid Alexandra – misstankarna stämmer

05 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Kronprinsessan Mette-Marit är mycket oroad över dottern.
Nu förlängs hennes militärtjänst.
Kungafamiljen är rädda sonen Marius inflytande över sin lillasyster prinsessan Ingrid Alexandra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joel Adolphsons enorma miss med Marcus och MartinusBrand logo
Joel Adolphsons enorma miss med Marcus och Martinus

Att det stormat rejält kring Mette-Marits, 51, son från en tidigare relation, Marius Borg Høiby, 27, den senaste tiden är det få som missat och situationen har beskrivit som en härdsmälta för norska hovet.

Det var i slutet av sommaren som Marius greps för misshandel och skadegörelse efter att han i ett drog- och alkoholrus bland annat kastat en kniv mot en kvinna i 20-årsåldern som beskrivs ha varit Borg Høibys flickvän.

Det dröjde inte länge innan Marius själv kommenterade händelsen och gick ut med att han hade varit drogpåverkad när brottet begicks och erkände att han hade stora problem med sin psykiska hälsa och narkotika.

Vilda fester på Skaugum

Strax efter händelsen gick flera av Marius tidigare flickvänner ut och vittnade om att även de hade utsatts av honom.

Annons

Bland annat berättade ex-flickvännen Nora Haukland att Marius hade slagit, sparkat och strypt henne under deras relation.

Men skandalerna tar inte slut där. Under den sena sommaren och tidiga hösten har allt fler detaljer om Marius liv kommit upp till ytan.

Bland annat har det framkommit att han har haft vilda fester på det kungliga residenset Skaugum och att hans vänkrets innefattar flera personer med gängkoppling och kriminell bakgrund.

Misstankarna: Kronprinsessan rädd för Marius inflytande över dottern

Hela tiden har Mette-Marit och kronprins Haakon hållit en låg profil och varit extremt tysta om skandalerna och många tycker att det är högtid att kronprinsparet går ut och kommenterar sonens beteende.

Men enligt norska Se og Hør är de djupt oroade över hans inflytande på sin lillasyster, prinsessan Ingrid Alexandra.

Tidningen rapporterar att det inte är en slump att hennes militärtjänstgöring har förlängts från 12 till 15 månader.

Enligt tidningen har det aldrig varit en hemlighet att prinsessan Ingrid Alexandra hyser en stor beundran och kärlek till sin halvbror.

Bland annat har hon i en intervju med norska NRK lyft fram Marius som en förebild och betonade hans lojalitet till sina vänner.

Men nu riskerar kronprinsessans storebror att dömas till sex års fängelse.

FOTO: DANA PRESS/TT / SPLASH NEWS/TT

Annons