LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kronprinsessan Mette-Marits första ord om sonen Marius skandal: ”Jag ber...”

11 sep, 2024
Marius Borg Høiby och hans mamma kronprinsessan Mette-Marit.
Norska kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Høiby greps i början av augusti misstänkt för skadegörelse och misshandel på sin före detta flickvän.
Nu uttalar sig kronprinsessan om händelsen för första gången.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Det var i början av augusti som Marius Borg Høiby, 27, greps för misshandel.

Marius är son till den norska kronprinsessan Mette-Marit, 51, och hennes ex Morten Borg. Marius brukar räknas till den norska kungafamiljen, men han har ingen kunglig titel.

Nu uttalar sig kronprinsessan om skandalen för första gången.

Marius i polisförhör om koppling till kriminella gäng

Marius är misstänkt och åtalad för skadegörelse och ”kroppskrenkelse”, vilket innebär misshandel eller fysiskt ofredande. Det är hans före detta sambo som han misshandlat, och även slagit sönder hennes lägenhet.

Marius själv har erkänt handlingarna. I ett uttalande skrev han att han lider av psykisk ohälsa och att han var full och hög på kokain i händelsen.

Annons

Förra helgen hände något som aldrig borde ha hänt. Jag utövade våld och förstörde föremål i en lägenhet i berusning av alkohol och kokain efter ett gräl.”, skrev han bland annat.

Nu rapporterar Expressen att Marius har förhörts av polis gällande sina kopplingar till kriminella nätverk. Oslopolisen bekräftar för Se og Hør att polis besökte Marius förra året för att ”varna” honom angående sina kopplingar till kriminella miljöer.

– Det var nödvändigt eftersom polisen ansvarar för kungafamiljens säkerhet, säger Frode Larsen vid Oslopolisen till den norska tidningen.

Han menar att samtalen var en tidig förebyggande åtgärd, men vill inte gå in närmare på vad det handlade om.

Kronprinsessan Mette-Marits första ord om Marius

Det var efter avslöjandet om polisens samtal med Marius som norska kronprinsessan uttalade sig för första gången, enligt Expressen.

Under tisdagen mötte Mette-Marit och kronprins Haakon pressen under ett besök i Trøndelag.

– Av respekt för alla inblandade i detta fallet ber jag om er förståelse för att jag inte vill kommentera det här, säger kronprinsessan.

FOTO: Lise Åserud / TT / Splashnews.com

Annons