LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kronprinsessan Mette-Marits son Marius anhållen av polis – detta har hänt

06 aug, 2024
mette marits son anhållen
Norska kronprinsessan Mette-Marit har en son från en tidigare relation som hamnat i trubbel med lagen.
Nu sitter sonen anhållen av polis – och mamma tvingas ställa in allt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mette-Marit, 50 är den nuvarande kronprinsessan av Norge sedan 2001 då hon gifte sig med kronprins Haakon. Detta var två år in i deras relation, och därefter fick också paret sina två gemensamma barn – prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus.

Mette-Marit har också ett äldre barn från en tidigare relation, Marius Borg Høiby, 27, som nu hamnat i blåsväder. Det är norska Dagbladet som skriver att han blivit anhållen av polis, något Aftonbladet var först i Sverige med att rapportera om.

Kronprinsessan Mette-Marit tvingas ställa in resan – efter sonen drama

Mette-Marit skulle nämligen ha varit med Hakoon i Paris för att se Norge tävla i OS, men tvingades ställa in sin resa till följd av dramat.

– Kronprinsessan har skjutit upp sin resa, men hoppas att hon kan åka till OS senare, säger en kommunikationsrådgivare från kungahuset till Dagbladet.

Tidningen beskriver att det var under tidig söndagsmorgon som kronprinsessans son ska ha gripits i samband med en våldshändelse. Något hans advokat ska ha bekräftat till flera medier, skriver Aftonbladet.

Annons

– Det handlar om den minst allvarliga formen av våld. Varken min klient eller jag känner till anklagelsens fulla innehåll och han har, efter mitt råd, ännu inte uttalat sig. Det är därför inte mycket mer jag kan säga nu, skriver advokaten i ett sms.

Enligt Dagbladet ska en kvinna 20-årsålder vara brottsoffret i frågan. Hur Marius förhåller sig till åtalet framgår ännu inte.

Dagbladet har försökt nå Marius Borg Høiby och kungahusets kommunikationschef för en kommentar om ärendet, utan framgång.

FOTO: TT

Annons