LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i tuffa samtal – efter krisen i kungahuset

22 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Kronprinsessan Victoria och Mette-Marit är både nära vänner och gudmödrar till varandras barn, förutom att de delar samma titel.
När Victoria och prins Daniel nu lämnar Sverige för ett nytt möte, återförenas vännerna, där den ena, efter en större kris, behöver mer stöd än den andra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Kronprinsessan Victoria, 47, och kronprinsessan Mette-Marit, 51, har mer gemensamt en bara en titel – kungligheterna står även väldigt nära varandra på det privata planet. Deras starka vänskap sträcker sig långt bortom det officiella, och de har stöttat varandra genom både glada och svåra tider.

Enligt Svensk Damtidning har Victoria ett nära band till de norska kungahuset och har bland annat beskrivit kronprins Haakon som sin ”broder”. Den svenska kronprinsessan är också gudmor till Mette–Marit och Haakons dotter Ingrid Alexandra och Mette-Marit är gudmor till prins Oscar.

Victoria och Prins Daniel i krismöte – efter svåra tiden

Så när vännerna nu återförenas i Berlin, under firandet av det nordiska ambassadkomplexets 25-årsjubileum, finns det säkerligen mycket att prata ikapp, men också att bearbeta.

Annons

Det är nog ingen som missat de tuffa prövningar, och den kris, som Mette-Marit nyligen gått igenom. Därför innebär mötet med kronprinsessan Victoria och prins Daniel troligen en välkommen paus från vardagens alla påfrestningar.

För Victoria är detta också en chans till en andningspaus, efter ett intensivt år i Sverige fyllt med allt från militärutbildning till att jonglera rollen som mamma och följa den fullspäckade kungliga kalendern.

Firandet av det nordiska ambassadkomplexets 25-årsjubileum på en middag på Schloß Bellevue i Berlin, Tyskland.
Firandet av det nordiska ambassadkomplexets 25-årsjubileum på en middag på Schloß Bellevue i Berlin, Tyskland. Christine Olsson/TT

Mette Marits sjukdom – mitt i krisen med sonen Marius

Kronprinsessan Mette-Marit av Norge, har ett par riktigt jobbiga månader bakom sig. Nyligen briserade nyheten att hon återigen måste uppta sin behandling för den kroniska sjukdomen lungfibros.

Och inte nog med att hon har fått kämpa med den tuffa sjukdomen, så har hennes familj och kungahuset på senare tid skakats av en stor skandal. Hennes son, Marius Borg Høiby, som hon fick från ett tidigare förhållande och som saknar en kunglig titel, utreds för att bland annat ha misshandlat sin tidigare sambo och slagit sönder hennes lägenhet.

Så bortsett från att delar från de skandinaviska kungahusen firar att det gått 25 år sedan det nordiska ambassadkomplexet öppnande, blir detta även en viktig stund för Mette-Marit att få prata med sin kära vän Victoria efter den svåra tiden.

FOTO: TT

Annons