LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kronprinsessan Victoria tvingas pausa allt – inkallad till slottet

17 okt, 2024
Kronprinsessan Victoria
I augusti började kronprinsessan Victoria sin särskilda officersutbildning.
Men nu har hon tvingats avbryta utbildningen då hon blivit inkallad till kungligt uppdrag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Det är sen tidigare känt att kronprinsessan Victoria, 47, kommer få en annorlunda höst i år. Detta eftersom hon har slagit sig ner i skolbänken för att påbörja sin särskilda officersutbildning.

Men nu kommer beskedet att Victoria tvingas pausa utbildningen då hon har blivit inkallad till ett uppdrag för kungahuset.

Victoria inledde sin utbildning i augusti, vilket utgör en fördjupning av hennes militära träning. Sedan utbildningens start har vi sett betydligt mindre av henne i offentliga sammanhang, vilket tydligt framgår av den kungliga kalendern, där hennes schema vanligtvis är mycket fullspäckat med många inbokade evenemang.

Men på torsdagen kom nyheten att kronprinsessan Victoria har kallats in för att tjänstgöra i sin roll för kronan, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera.

Annons

Kronprinsessan Victoria inkallad till slottet – tvingas pausa studierna

Anledningen till att Victoria måste ta en paus från sin skolgång är att Nigerias vicepresident, Kashim Shettima, hade företräde på slottet och skulle tas emot av Victoria.

Detta är heller inte första gången. Emellanåt har Victoria tagit kortare uppehåll från sina studier för att genomföra kungliga uppdrag. Hon är ju trots allt kronprinsessa, och det är svårt att hålla sig helt i bakgrunden.

– Hon är Sveriges tronföljare och hon kommer att ta de officiella uppdrag under hösten som ändå anses viktiga. Men hovet kommer att behöva tacka nej till mycket. Så det här blir en väldigt annorlunda höst för kronprinsessans del, berättade hovets informationschef Margareta Thorgren, för tidningen.

FOTO: TT

Annons