LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kronprinsessan Victoria sjuk – hovet bekräftar efter dagens nya bilder

10 sep, 2024
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria har drabbats av sjukdom.
Hon deltog ändå under det årliga riksmötet – men höll avstånd:
– Det var därför hon valde att inte ta i hand, säger Ulrika Näsholm till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Under tisdagen var det dags för det årliga riksmötets öppnande och på plats var samtliga vuxna i kungafamiljen, vilket inkluderar kungen, drottning Silvia, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill. Såklart var även prins Daniel och kronprinsessan Victoria på plats.

Kronprinsessan Victoria drabbad av sjukdom – tvingas hålla avstånd

Men allt gick inte som förväntat under dagens event då kronprinsessan har drabbats av en förkylning, som gör att hon måste hålla en viss distans till de närvarande.

Till exempel tog kronprinsessan inte talmannen, Andreas Norlén, i hand vid ankomsten som hon vanligtvis brukar göra.

– Hon har en lättare förkylning och det var därför hon valde att inte ta i hand, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet till Expressen.

Annons

Madeleine och Chris närvaro på riksmötets öppnande

Det var många som blev förvånade när prinsessan Madeleine dök upp under dagen – och än mer när hennes make Chris tog plats i Storkyrkan och sedan riksdagens stora sal.

Under mötet syntes Chris bredvid Madeleine sittandes med hörlurar. Då han lyssnade på den engelska översättningen av Statministerns regeringsförklaring.

Enligt Hänts uppgifter har prinsessparet inte ens stått med i denna kalendariepunkt utan har med kort varsel tillkommit, något många var glada över.

Madeleine har av förklarliga skäl inte kunnat närvara under flera år, orsaken har så klart varit att familjen varit bosatt i Florida, USA. Men under sommaren har hon tillsammans med maken och barnen flyttat hem till Sverige igen.

Kungafamiljens åtagande på riksmötets öppnande

Riksmötets årliga öppnande börjar i Storkyrkan i Gamla Stan, Stockholm med en gudstjänst, och efter det är dags att ta plats inne i riksdagens stora sal.

Väl på plats möts kungafamiljen traditionsenligt upp av talmanen och som vanligt är det kungen som öppnar mötet med ett tal.

Efter mötet hålls en konsert i samarbete med Kungliga Operan inför riksdagsledamöter och inbjudna gäster. Detta inkluderar representanterna för kungahuset och regeringen.

FOTO: TT

Annons