LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kronprinsessan Victoria om svåra sjukdomen – stöttas av hela världen: ”Alla berörda”

04 okt, 2024
Kronprinsessan Victoria har mycket i sitt schema och många olika uppdrag.
På Instagram visas nu hur hon tar ställning – och hyllas runt om i världen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Kronprinsessan Victoria, 47, är mamma, fru, dotter och kungens tronföljare. Förutom att vara kronprinsessa så lever hon ett fint familjeliv med maken prins Daniel, 51, och barnen prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 8.

Victoria har många officiella uppdrag och närvarar ofta på olika besök. På Instagram visas det nu hur hon tar ställning – och hyllas världen över!

Så jobbar Victoria – försvinner från kungliga kalendern

Vanligtvis har Victoria ett pressat schema med många inbokade datum som syns i den kungliga kalendern – men framöver lyser hon där med sin frånvaro.

För några månader sen kom nämligen nyheten att kronprinsessan Victoria, 47, kommer att gå tillbaka till skolbänken. Hon inleder en officersutbildning och utgör en fördjupning av hennes tidigare militära utbildning.

Annons

Som tronföljare förbereder sig Victoria för sin roll som sin kommande roll som statschef, när hon tar över efter kungen. Hon har även fonden Kronprinsessan Victorias Fond som hjälper barn och ungdomar med funktionsvariationer, med en förhoppning om att kunna bidra till en roligare fritid. Hon är även mycket intresserad fredsarbete, exempelvis i FN.

Kronprinsessan är, liksom de övriga i kungafamiljen, också officiell beskyddare eller hedersledamot för ett stort antal organisationer. För att nämna några är Victoria det för WaterAid Sverige, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar och Nordens Ark. Och så även för Cancerfonden!

Kronprinsessan Victoria hyllas i världen

På Instagram har Cancerfonden publicerat en bild tillsammans med kungahuset på kronprinsessan Victoria, där hon syns med en Rosa Bandet-brosch.

Annons

För sextonde året i rad är H.K.H. Kronprinsessan officiell beskyddare av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj som pågår under hela oktober.”, skriver Cancerfonden i texten.

Tillsammans gör vi skillnad så att färre drabbas och fler kan leva ett långt och bra liv efter behandling.”, fortsätter de.

Och det här är något som gör att vår kronprinsessa hyllas över hela världen! Bland kommentarerna ser vi hyllningar på språk som franska, tyska och engelska utöver då svenska.

”Octobre rose,toutes et tous concernés”, har en person kommenterat på franska, vilket betyder ”Rosa oktober, alla berörda”.

”Ett väldigt viktigt initiativ. Tack för att du visar vägen!”, har en person skrivit, men på engelska.

”Wunderschöne Prinzessin”, har en annan skrivit på tyska vilket betyder ”Vacker prinsessa”.

Fint! Bra att stötta cancerfonden som ger pengar till forskning t.ex för behandling, bromsning eller botande oavsett typ av cancer!, skriver ytterligare en person på svenska.

FOTO:

Annons