LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kronprinsessan Victorias etikettsbrott fångas på bild – trotsade alla!

06 sep, 2024
Kronprinsessan Victoria var i helgen på plats på norska prinsessan Märtha Louises bröllop.
Hon dök upp i en hyllad klänning designad av Christer Lindarw – men skovalet bröt mot etikettregeln!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Den sista augusti i år gifte sig den norska prinsessan Märtha Louise, 52, med sin kärlek, amerikanen och schamanen, Durek Verrett, 49.

Bröllopet skedde på hotellet Union Hotel i norska byn Geiranger, och på plats var våra svenska kungligheter kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia!

Hänt har tidigare rapporterat om Sofias etikettsbrott – och nu visar det sig även att Victoria har brutit mot en regel!

Här bryter kronprinsessan Victoria mot regeln

På Märtha Louises bröllop fanns det specifika klädkoder. Enligt sajten Hello! ombads kvinnliga gäster att klä sig i balklänning, medan manliga gäster ombads ha smoking.

Aftonbladet skriver också att gästerna inte skulle ha på sig svart, vitt, rosa eller guld. Prinsessan Sofia sågs däremot bära en orange klänning, som tonade ut i vitt!

Annons

Kronprinsessan Victoria dök även hon upp i en orange klänning med en stor blomma på axeln. Enligt Damernas värld har hon hyllats för sitt klädval, men även kritiserats för att överglänsa bruden Märtha Louise!

Tar man en närmare titt på bilderna när kronprinsessparet anländer till bröllopet kan man dock se att att även Victoria brutit mot etikettregeln. Hennes skor är ju nämligen guldfärgade – vilket går emot förbudet gällande vilka färger som var tillåtna.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på Märtha Louises bröllop.Foto: Robin Utrecht/dana press/TT
Närbild på kronprinsessan Victorias guldiga sko.
Kronprinsessan Victorias guldiga skor.Foto: Robin Utrecht/dana press/TT

Christer Lindarw om Victorias klänning

Victoria klänning är i design av Christer Lindarw, 71, som förutom designer ju är känd som dragshowartist i gruppen After Dark. När Hänt träffar honom på NK galan berättar han att han har fått den stora äran på äldre dagar.

Annons

– Jag gjorde ju den här klänningen som blev aktuell nu. Den gjordes till kungens 50-årsfirande förra året, så det var en återanvändning, men den fick ju nästan ännu mer uppmärksamhet nu än vad den fick då. Så jag har fått så mycket beröm och likes och erkännanden så jag är helt översköljd.

Christer berättar att han blev tillfrågad av kronprinsessans stylist om att skapa en design, och att han själv är med på provningar och kollar av allting.

Blir du lite starstruck?

– Ja alltså det blir man ju på ett sätt, för det är ju ändå en kunglighet som ska bli vår drottning en dag. Så det är klart man har en vördnad inför det. Men vi har ju setts förr, för hon har varit på våra shower, säger Christer.

Han berättar att även om han är mest känd som artist så är han utbildad designer från början, och i alla år gjort kläder till hans shower och dessutom designat till andra artister.

– Men det här var ju toppen på den karriären, att få göra ett sånt här uppdrag. Jättekul, jag är så hedrad.

FOTO: Robin Utrecht/dana press/TT

Annons