ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Hovet bekräftar: Kronprinsessan Victorias hemliga liv utanför slottet

07 okt, 2024
I den kungliga kalendern ekar det tomt för kronprinsessan Victoria. Nu svarar hovet på vad som är anledningen bakom hennes frånvaro.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

För några månader sedan kom beskedet att kronprinsessan Victoria, 47, kommer att gå tillbaka till skolbänken. Hon inleder en officersutbildning och utgör en fördjupning av hennes tidigare militära utbildning.

I rollen som kronprinsessa har Victoria vanligtvis ett pressat schema med många inbokade datum – men nu spenderar hon mestadels av sin tid på studier, något som märkt av i den kungliga kalendern.

Kronprinsessan Victoria fokuserar på studierna – borta från kungliga kalendern

Tidigare var Victoria uppbokad i den kungliga kalendern, på olika officiella uppdrag, nästintill varje dag. Men på senare tid har det skett en drastisk förändring.

Numera är hennes åtaganden utspridda, och i skrivande stund har hon inte något uppdrag förrän två veckor fram, i slutet av oktober.

Annons

När Hänt når hovet bekräftar de att Victorias frånvaro i kalendern beror på hennes studier.

”Sedan tidigare kommunicerat går Kronprinsessan särskild officersutbildning. Detta har kommunicerats dels genom ett pressmeddelande samt en artikel vid kursstarten”, skriver hovet i meddelande.

Kronprinsessan Victorias intressen – det gör hon på fritiden

Men utanför sina officiella uppdrag ägnar sig inte Victoria endast åt sina studier, hon har ju faktiskt även egna intressen och hobbys.

På sin fritid gillar kronprinsessan bland annat att vara i naturen, ta promenader och att åka skidor. Victoria älskar också att vara på slottet Solliden på Öland på somrarna, där hon hjälper till i trädgården, sköter om bin och tar hand om deras honung.

Ett ytterligare stort intresse hos kronprinsessan är såklart även hunden Rio. Men det är hon inte ensam om, hela familjen dyrkar den gulliga familjemedlemmen.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT/ Jessica Gow/TT

Annons