ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kung Carl Gustaf träder fram i Nyhetsmorgon – viktiga budskapet till folket

16 okt, 2024
Det hör inte till vanligheterna att kung Carl Gustaf dyker upp i Nyhetsmorgon. Men nu har det hänt!
Och det är minst sagt ett viktigt budskap han förmedlar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Kung Carl Gustaf, 78, brukar inte synas i TV4:s Nyhetsmorgon. Men nu har det hänt och det är ett väldigt viktigt budskap han förmedlar till svenska folket.

– Jag ser det som att det är en väldigt positiv utveckling inom försvaret. Det har ju tyvärr att göra med våran omvärldssituation förstås, med vad som händer i världen. Men vi måste ju också harmonisera mot NATOS krav i händelse av situationer, säger han.

Kungen får även frågan om hur folket ska tänka i dessa kritiska lägen.

Annons

– Ja, det gäller att följa med och vara så pass informerad och kunna läsa av omvärldsbilden och vad som händer och vad som kan hända. Man måste alltid kunna anpassa sig då det kan hända någonting, säger han.

Intervjun med kungen gjordes den 3:e oktober när Anders Pihlblad träffade honom i samband med upprustningen av Sveriges försvar.

KUNGEN
FOTO: TV4

Anders Pihlblad är TV4:s kungliga reporter

Anders Pihlblad är TV4:s hovreporter och under året följer han alltid kungafamiljen på olika steg de tar. De här klippen visas vanligtvis kring jul, så därför är det en väldig avvikelse när kungen nu dyker upp i Nyhetsmorgon redan under oktober månad.

Annons

Anders Pihlblad tog över jobbet som hovreporter efter Rania Shemoun Olsson som axlade uppdraget i flera år.

FOTO: TV4

Annons